• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 13 °C

Manisalı Avukatlardan Teröre Karşı Ortak SES:

Manisalı Avukatlardan Teröre Karşı Ortak SES:
Ankara'da, 28 asker ve sivil vatandaşın hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısı sonrası Manisa Barosu avukatları cübbelerini giyerek terör olaylarını...

Ankara'da, 28 asker ve sivil vatandaşın hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısı sonrası Manisa Barosu avukatları cübbelerini giyerek terör olaylarını kınadı. Manisa Baro Başkanı Avukat Ali Arslan, "Kimse bizi acılara alıştıramayacak. Dökülen kan terör örgütleri ve menfaatçilerin boğulma kanı olacaktır. Terör nereden gelirse gelsin lanetliyoruz" dedi.

Ankara'da yaşanan bombalı terör saldırısı sonrası Manisa Barosu avukatları Manisa Adliyesi bahçesinde bir basın açıklaması düzenleyerek terörü kınadı.

Türkiye'nin çok acı günlerinden birini daha yaşadığını anlatan Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, "Hepimiz kahroluyoruz, üzgünüz. Duygularımızı, düşüncelerimizi nasıl dışarıya yansıtacağımızı bilemiyoruz. Kana, göz yaşına, ölümlere, acılara kimse bizi alıştıramaz. Terör yine kirli yüzünü gösterdi. Dün Ankara'da hain bir saldırı sonucu son açıklamalara göre 28 asker ve sivil vatandaşımız şehit oldu, 61 vatandaşımız yaralandı. İnsanlıkla, vicdani ve ahlaki hiçbir değerle bağdaşmayan bu saldırı bizi derinden yaralamıştır. Yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza, askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve ulusumuza başsağlığı, yaralılarımıza acil şifa diliyoruz" dedi.

Terörün bu noktaya gelmesinde kimlerin sorumluluğu olduğunu, terör örgütünün desteği nasıl sağladığını, asker ve polisin en iyi kadrolarının nasıl tasfiye edildiğinin bilincinde olduklarını kaydeden Arslan, şöyle konuştu:

"Ancak, bunları bugün tartışmanın bir menfaati olmadığını biliyoruz. Bu gün teröre karşı birlik günüdür, dayanışma günüdür. Türk, Kürt, Çerkez demeden bu ayırımı yapmadan bir bütün olarak hareket edip terörü lanetleme yok etme adına birlik olmamız gereği ortadadır. Bundan önce yaşanan terör saldırılarında olduğu gibi tüm vatandaşlarımız sağduyu ile hareket ederek bu amaca varmak zorundayız. Aynı şekilde yöneticilerimizin bu tavır içinde hareket ederek, ayrımcılığa son verip vatandaşın bütünlüğünü sağlamak adına ne gerekiyorsa yapmaları gerektiğini hatırlatmak isteriz. Bu hatırlatmayı gerek iktidar partisi, gerek muhalefet partileri gerek Cumhurbaşkanına yönelttiğimizin bilinmesini isteriz."

Arslan, açıklamasının devamında Diyarbakır'daki terör saldırısına değinerek şunları söyledi:

"Bu basın açıklamasını hazırlarken ne yazık ki Diyarbakır-Bingöl kara yolunda askeri konvoyun geçişi sırasında patlama meydana geldiği ve 6 askerimizin daha şehit olduğu haberleri önümüze gelmiştir. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Haykırıyoruz artık yeter dökülen bu kan bir son bulsun. Biz vatandaşlar her gün kaç kişinin öldüğü haberlerini almak değil barışın, mutluluğun, güzelliğin haberlerini almak istiyoruz."

Arslan, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Son olarak açık bir şekilde ifade etmek isterim ki; kimse bizi acılara alıştıramayacaktır. Dökülen kan terör örgütleri ve menfaatçilerinin boğulma kanı olacaktır. Terör nereden gelirse gelsin lanetliyoruz. Biz vatandaşlar olarak hain terör örgütlerine karşı birliğimizi koruyarak dik duruşumuzu sergilemeye devam edeceğimizi, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hiç bir terör örgütü önünde boyun eğdirilemeyeceğini, Kurtuluş Savaşında olduğu gibi Kuvâ-yi Milliye ruhuyla işbirlikçilerine ve terör örgütlerine gereken cevabı vermek için hiç bir fedakârlıktan kaçınmayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa dilerim."

Manisalı Avukatlardan Teröre Karşı Ortak SES:

Manisalı Avukatlardan Teröre Karşı Ortak SES:

Manisalı Avukatlardan Teröre Karşı Ortak SES:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim