• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Manisa’daki Azerilerden Hocalı Açıklaması

Manisa’daki Azerilerden Hocalı Açıklaması
Hocalı Katliamının yıl dönümü dolayısıyla açıklama yapan Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kaffer Hangül, yapılanın bir...

Hocalı Katliamının yıl dönümü dolayısıyla açıklama yapan Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kaffer Hangül, yapılanın bir insanlık suçu olduğunu ve suçluların hesap verene kadar mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

Hocalı'da yaşananların tüm insanlığa karşı işlenmiş tarihi bir suç olduğunu vurgulayan Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kaffer Hangül, "26 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesinde yaşanan Hocalı Katliamında 106'sı kadın 63 çocuk 70'den fazla yaşlı olmak üzere 613 masum insan hunharca katledildi. Bu katliam yakın tarihimizin en acı olaylarından biridir. Silahsız sivil halka karşı sergilenen bir insanlık ayıbı soykırımdır. Bu soykırım hem Türk milletine hem de tüm insanlığa karşı işlenmiş tarihi bir suçtur." dedi.

DÜNYA BU KATLİAMA SESSİZ

Dünyanın bu katliama sessiz kaldığını belirten Hangül, "Tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu soykırıma dünya kamuoyu gerekli tepkiyi göstermemiş ve hala göstermemektedir. Sözde Ermeni soykırımı iddialarına destek verenler söz konusu Hocalı katliamı olunca sessiz kalmakta. Oysa Birleşmiş Milletler ve sözde medeni devletler yaşanan bu insanlık dışı katliamlara gerekli tepkiyi vermiş ve yapanları adalet önüne çıkarıp cezalandırsalar bugün dünyanın çeşitli bölgelerinde özellikle orta doğuda yüz binlerce insanının ölümüne ve yerlerinden yurtlarından edilmelerinin önüne geçmiş olurlardı." diye konuştu.

HERKES İÇİN İNSANLIK GÖREVİ

Hangül açıklamasını şöyle tamamladı:

"Hocalı halkı bu soykırımı yapanların adalet önünde hesap vermelerini istiyor. Onların bu haklı taleplerini desteklemek bu soykırımı yapanların adalet önünde hesap vermesi için çaba göstermek herkes için insanlık görevidir. Hocalı katliamını unutmadık, unutmayacağız. Hesap verilene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. İki devlet tek millet olarak Hocalı'da adalet istiyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim