• BIST 9771.79
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş hakkında soruşturma

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş hakkında soruşturma
İçişleri Bakanı Selami Altınok, Manisa Valisi için inceleme başlatıldığını açıkladı.

Altınok, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş hakkında inceleme ve gerekiyorsa soruşturma yapılması için mülkiye müfettişi görevlendirdiklerini söyledi.

MANİSA VALİLİĞİ, KELEPÇELİ GÖZALTI AÇIKLAMASI İÇİN ÖZÜR YAYINLADI

Manisa Valiliği, paralel devlet yapılanması içerisinde oldukları iddiasıyla gözaltına alınan türbanlı kadınlara kelepçe takılması olayı ile ilgili yaptığı açıklamalar için özür metni yayınladı.
Manisa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "İlimizde yürütülmekte olan bir soruşturma sırasında kadınlara kelepçe takılması hususunun basında yer alması sebebiyle, Valiliğimizce 11.11.2015 tarihinde yapılan basın açıklamasında maksadını aşan ifadeler yer almıştır. Bu nedenle, özensiz bir dil kullanılmasından dolayı, başta kadınlarımız olmak üzere, tüm vatandaşlarımızdan özür diliyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 10 Kasım günü paralel devlet yapılanması içerisinde oldukları iddiasıyla aralarında doktor, avukat ve iş adamlarının olduğu 27 kişiyi gözaltına alınmış, gözaltı sırasında başörtülü kadınların kelepçe takılması medyada büyük yankı uyandırmıştı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun soruşturma talimatının ardından İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, soruşturmanın selameti açısından görevinden uzaklaştırılmıştı. Ayrıca Manisa Valiliği 'kelepçeli gözaltı' olayı için yazılı bir açıklama yapmıştı. Açıklamada yer alan, "Hukuki süreçte suçluluğu sabit olmayan hiç kimsenin hele de toplumda çok olumlu bir imajla algılanan başörtülü bayanların, şartları oluşmadan böyle bir işleme tabi tutulmaları her kademede üzüntüyle karşılanmıştır." ifadesi başta CHP'li vekillerin tepkisine neden olmuş, Başbakan Ahmet Davutoğlu da bu açıklama için "Bu maksadını aşan bir ifadedir” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim