• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Manisa Barosu Başkanı Arslan: Kimse bizi acılara alıştıramayacak

Manisa Barosu Başkanı Arslan: Kimse bizi acılara alıştıramayacak
Ankara'da 28 asker ve sivil vatandaşın hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısı üzerine Manisa Barosu avukatları, cübbelerini giyerek terör olaylarını...

Ankara'da 28 asker ve sivil vatandaşın hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısı üzerine Manisa Barosu avukatları, cübbelerini giyerek terör olaylarını kınadı. Baro Başkanı Ali Arslan, "Kimse bizi acılara alıştıramayacaktır. Dökülen kan, terör örgütleri ve menfaatçilerinin boğulma kanı olacaktır. Terör, nereden gelirse gelsin lanetliyoruz." dedi.

Avukatlar, Manisa Adliyesi bahçesinde bir basın açıklaması düzenleyerek terörü kınadı. "Türkiye çok acı günlerinden birini daha yaşıyor." diyerek açıklamasına başlayan Baro Başkanı Arslan, "Hepimiz kahroluyoruz, üzgünüz. Duygularımızı, düşüncelerimizi nasıl dışarıya yansıtacağımızı bilemiyoruz. Kana, gözyaşına, ölümlere, acılara kimse bizi alıştıramaz. Terör yine kirli yüzünü gösterdi. Dün Ankara'da hain bir saldırı sonucu, son açıklamalara göre 28 asker ve sivil vatandaşımız şehit oldu, 61 vatandaşımız yaralandı. İnsanlıkla, vicdani ve ahlâki hiçbir değerle bağdaşmayan bu saldırı, bizi derinden yaralamıştır. Yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza, askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve ulusumuza başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz." diye konuştu.

Terörün bu noktaya gelmesinde kimlerin sorumluluğu olduğunun, terör örgütünün desteği nasıl sağladığının, asker ve polisin en iyi kadrolarının nasıl tasfiye edildiğinin bilincinde olduklarını söyleyen Arslan, "Ancak bunları bugün tartışmanın bir menfaati olmadığını da biliyoruz. Bugün teröre karşı birlik günüdür, dayanışma günüdür. Türk, Kürt, Laz, Çerkez demeden, bu ayrımı yapmadan bir bütün olarak hareket edip terörü lanetleme, yok etme adına birlik olmamız gereği ortadadır. Bundan önce yaşanan terör saldırılarında olduğu gibi tüm vatandaşlarımız sağduyuyla hareket ederek bu amaca varmak zorundayız. Aynı şekilde yöneticilerimizin de bu tavır içinde hareket ederek, ayrımcılığa son verip vatandaşın bütünlüğünü sağlamak adına ne gerekiyorsa yapmaları gerektiğini hatırlatmak isteriz. Bu hatırlatmayı gerek iktidar partisi, gerek muhalefet partileri, gerekse Cumhurbaşkanı'na yönelttiğimizin bilinmesini isteriz." dedi.

Ali Arslan, Diyarbakır'daki terör saldırısına da değinerek şunları söyledi: "Bu basın açıklamasını hazırlarken ne yazık ki Diyarbakır-Bingöl karayolunda, askerî konvoyun geçişi sırasında patlama meydana geldiği ve altı askerimizin daha şehit olduğu haberleri önümüze gelmiştir. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Haykırıyoruz, artık yeter. Dökülen bu kan bir son bulsun. Biz vatandaşlar, her gün kaç kişinin öldüğü haberlerini almak değil barışın, mutluluğun, güzelliğin haberlerini almak istiyoruz."

Manisa Barosu Başkanı Arslan, açıklamasını şöyle tamamladı: "Son olarak açık bir şekilde ifade etmek isterim ki kimse bizi acılara alıştıramayacaktır. Dökülen kan, terör örgütleri ve menfaatçilerinin boğulma kanı olacaktır. Terör, nereden gelirse gelsin lanetliyoruz. Biz vatandaşlar olarak, hain terör örgütlerine karşı birliğimizi koruyarak dik duruşumuzu sergilemeye devam edeceğimizin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne hiçbir terör örgütü önünde boyun eğdirilemeyeceğinin, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi Kuvayi Milliye ruhuyla işbirlikçilere ve terör örgütlerine gereken cevabı vermek için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağımızın bilinmesini İstiyoruz. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim."

Manisa Barosu Başkanı Arslan: Kimse bizi acılara alıştıramayacak

Manisa Barosu Başkanı Arslan: Kimse bizi acılara alıştıramayacak

Manisa Barosu Başkanı Arslan: Kimse bizi acılara alıştıramayacak

Manisa Barosu Başkanı Arslan: Kimse bizi acılara alıştıramayacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim