• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C

Manavgat’ta ‘Nasıl Bir Gastronomi’ Paneli

Manavgat’ta ‘Nasıl Bir Gastronomi’ Paneli
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Manavgat Meslek Yüksek Okulu'nda (MYO) "Nasıl Bir Gastronomi" konulu panel düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Manavgat Meslek Yüksek Okulu'nda (MYO) "Nasıl Bir Gastronomi" konulu panel düzenlendi.

Panale, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkanı Zeki Açıköz, TAFED Başkan yardımcısı Manavgat Aşçılar Derneği (MAD) Başkanı İsmail Karataş, A.Ü. Manavgat MYO Öğretim Görevlisi Özcan Utar ve Trendy Hotels Eğitim-Kalite Ve Yiyecek-İçecek Koordinatörü Hamza Yalçın konuşmacı olarak katıldı.

Gastronomi denilince akla yemek geldiğini kaydeden TAFED Başkanı Zeki Açıköz, "dünyaya baktığımız zaman dünya mutfağını gözümüzde çok büyüten, onlara özenen bir toplum haline gelmiş bulunuyoruz. Üzerinizdeki formalarda bulunan Türk Bayrağını, Türk mutfağını, üzerinde Türkiye üretilmiştir yazan ürünleri küçümseyip 2. Sınıf muamelesi yapılmakta. Halbuki bu çok yanlış. Türkiye olarak gerek insanımız, gerek ürettiğimiz ürünler, gerekse yemek kültürü olarak bırakın 2. Sınıf olmayı biz her zaman gurur duyulacak bir durumdayız" dedi.

İnsanların yeni tatlar yeni lezzetler aradığını belirten Açıkgöz, "Bugün Türk insanının yüzde 90'ına sorduğunuzda milli yemeğimiz olarak bilinen Kuru Fasulye Pilavı sevdiğini söyler. Ne var ki masaya oturduğumuzda Kuru Fasulye Pilava ikinci sınıf muamelesi yapılmaktadır. Özellikle gençler Kuru Fasulye Pilav yapmakla ilgili bilmemelerine rağmen küçümsemektedir. Bunun kültürümüzün bir parçası olduğunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamamız gerekmektedir. Türkiye Aşçılar Federasyonunun genç aşçılarımız için bir sloganı var; Türk yemekleri Türkçe ismiyle anılır. Yemeklerimizi diğer ülkelerin yemeklerine benzetme yaparak isimlendirmeyelim" diye konuştu.

Panel Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hacer Bakır Sert'in plaket sunumuyla son buldu.

Manavgat’ta ‘Nasıl Bir Gastronomi’ Paneli

Manavgat’ta ‘Nasıl Bir Gastronomi’ Paneli

Manavgat’ta ‘Nasıl Bir Gastronomi’ Paneli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim