• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir:

Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir:
Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, okul ve öğrenci güvenliği ile liselerde öğrenim gören öğrencilerin Yükseköğretime Geçiş...

Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, okul ve öğrenci güvenliği ile liselerde öğrenim gören öğrencilerin Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), Lisans Yerleştirme Sınavını (LYS) öğrencilerin anlaması ve başarılarının arttırılması için okullarda gerçekleştirilecek faaliyetlerle ilgili Lise Müdürleri ve Rehber öğretmenler ile değerlendirme toplantısı düzenledi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Salonunda gerçekleştirilen toplantıda İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, 13 Mart 2016 tarihinde yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve 18 Haziran 2016-26 Haziran 2016 tarihleri arasında yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavının (LYS) ne anlama geldiği, çocukların gelecekleri açısından önemi, öğrencilere ve velilere çok iyi anlatılması ve bilgilendirilmesinin önemine vurgu yaptı. Sarıdemir, bu hususlarda rehber öğretmenlerin ve okul müdürlerinin hassas davranmalarının önemli olduğunu söyledi.

Bilgilerin öğrencilere daha ayrıntılı verilebilmesi amacıyla her sınıfta ayrı ayrı bilgilendirmelerin yapılmasın daha verimli olacağını belirten Sarıdemir, özellikle rehber öğretmenlerin bu çalışmaları yapmasını ve okul müdürlerinin de buna imkan sağlamasını istedi. Bilgilendirmelerin sürekli olması gerektiğini belirten Sarıdemir, önce 12.sınıfların, sonra 11.sınıfların, 10. Sınıfların ve 9. Sınıfların bilgilendirilerek sınıf sınıf yani küçük guruplar halinde çalışmaların devam ettirilmesini istedi.

Öğrencilerimizin akademik başarılarının arttırılmasında Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının önemli olduğunu, bu kurslarda da öğrencilere her türlü imkanın sunulması gerektiğini belirten Muammer Sarıdemir, bu kurslara katılan öğrenci sayılarının en üst seviyeye çıkarılmasını talep etti.

Manavgat'ta 12. Sınıfta okuyan yaklaşık 2 bin 430 öğrencinin bulunduğunu belirten Sarıdemir "biz öğretmenlerin bu okullarda bulunma sebeplerimizin bu çocuklarımızı geleceğe daha iyi hazırlamak olduğunu unutmamalıyız. Öğretmenlerimizin ve idarecilerimizin bu konuda görevlerini layıkıyla yapacaklarına inanıyor ve kendilerine güveniyorum. Eğitim; bir ekip işidir. Öğrencilerin Motivasyonu, Velilerin Bilinçlendirilmesi, öğretmen-öğrenci ve öğretmen-veli diyaloglarının geliştirilmesi için gerekli önlemleri en ince ayrıntısına kadar düşünmeliyiz" dedi.

Okullarda; okul güvenliği ve öğrenci güvenliğinin önemine değinen Sarıdemir, "öğrencilerimizin güvende olması için her türlü önlem alınırken güvenlik güçleriyle işbirliği halinde olmamız gerekmektedir. Böylelikle meydana gelebilecek olası olayların da önüne geçmiş oluruz. Okullarımızın öğrenciler açısından birer cazibe merkezi haline getirmek için gerekli çalışmaları yapmalı, sportif ve kültürel etkinliklere önem vermeliyiz" dedi.

Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir:

Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim