• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Maltepe’de Mayıs Ayında " Şenlik" Var

Maltepe’de Mayıs Ayında " Şenlik" Var
Maltepe Belediyesi mayıs ayında, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde ücretsiz düzenleyeceği 32 ayrı etkinlikle, sanatseverlere kültür ve sanatla...

Maltepe Belediyesi mayıs ayında, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde ücretsiz düzenleyeceği 32 ayrı etkinlikle, sanatseverlere kültür ve sanatla dolu bir ay yaşatacak. Etkinlikler kapsamında 33. İstanbul Film Festivali'nde ödülleri toplayan, Maltepe Belediyesi'nin destekleriyle çekimleri yapılan "Toz Bezi" filminin gösterimi, sinema belgesel film şenliği, 16 ilden 74 koro ve 2 bin 600 koristin katılacağı 4. SANSEV İstanbul Uluslararası Çok Sesli Korolar Festivali izleyicilerle buluşacak.

Maltepe Belediyesi'nin mayıs ayı kültür-sanat etkinlikleri, geçtiğimiz günlerde Direklerarası Seyircileri tarafından "Kurum Tiyatroları" kategorisinde ödül kazanan, Maltepe Belediyesi çalışanlarının oluşturduğu Maltepe Belediye Tiyatrosu'nun "Yer Altındakiler" isimli oyunuyla başlayacak. 33. İstanbul Film Festivali'nde "En İyi Film", "En İyi Senaryo" ve "En İyi Kadın Oyuncu" ödüllerini kazanan, yönetmenliğini Ahu Öztürk'ün yaptığı "Toz Bezi" filmi de, yapılacak galayla sinemaseverlerle buluşacak.

BELGESEL FİLM ŞENLİĞİ

20-24 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek "Sinema Belgesel Film Şenliği", farklı yönetmenlerden seçilen zengin bir sinema-belgesel film seçkisini izleyiciyle buluşturacak. Dört gün sürecek şenlik, yönetmenliğini Ümit Kıvanç'ın yaptığı "16 Ton" isimli filmin gösterimiyle başlayacak. Şenlikte, Murat Erün'ün "3 Mevsim 1 Ömür Karadeniz Yaylaları", Kazım Öz'ün "Bir Varmış Bir Yokmuş", Bingöl Elmas'ın "Evcilik", Mehmet Özgür Candan'ın "Geçmiş Mazi Olmadı", Erdem Murat Çelikler'in "Herkes Uyurken", Ender Yeşildağ'ın "Kaybedilme Kabiliyeti", Somnur Vardar'ın "Yolun Başında", Ebubekir Çetinkaya'nın "Yuva", Serdar Güven'in "Salkım Söğüt Saçlım" isimli filmlerinin gösterimi gerçekleşecek.

KOROLAR FESTİVALİ

Maltepe Belediyesi'nin ev sahipliğinde 5-8 Mayıs'ta, 4. Sanatçılar Sanatseverler Kültür ve Dayanışma Derneği'nin (SANSEV) İstanbul Uluslararası Çok Sesli Korolar Festivali, Türkiye'nin 16 şehrinden 74 koro, çocuk, genç ve yetişkin, 2 bin 600 koristi buluşturacak.

Anadolu etnik müziğinin en önemli temsilcilerinden Ahmet Aslan ve Kemal Dinç, "Sesler ve Renkler" isimli konseriyle müzikseverlerin karşısına çıkacak. Aslan ve Dinç'in resim çalışmalarının sergileneceği "Sesler ve Renkler" isimli serginin açılışı da, ilk kez Maltepe'de yapılacak. Aslan ve Dinç, sergileri ve eserleri hakkında katılımcılarla keyifli bir sanat sohbeti gerçekleştirecek. Doğan Kitap ile ortaklaşa düzenlenen "Okuma Saati" etkinliğine bu ay, edebiyat dünyasının duayeni Doğan Hızlan katılacak. Hızlan, "Sönmüş Kibritin İzinde" isimli kitabıyla okurlarıyla bir araya gelecek.

ÇOCUK OYUNLARI SAHNELENECEK

Maltepeli çocuklar için her hafta sonu düzenlenen çocuk oyunlarının gösterimi Mayıs ayında da devam edecek. Mavi Kumpanya oyuncuları "Karagöz'ün Sırrı", "Annem Bana Sürpriz Yapmış", "Düşe Kalkan Kalemler", "Hacivat Karagöz", "Düşler Ülkesi", "Bir Soru Sorabilir miyim?" isimli oyunlarını, Maltepeli çocuklar için sahneleyecek.

Maltepe’de Mayıs Ayında " Şenlik" Var

Maltepe’de Mayıs Ayında " Şenlik" Var

Maltepe’de Mayıs Ayında " Şenlik" Var

Maltepe’de Mayıs Ayında " Şenlik" Var

Maltepe’de Mayıs Ayında " Şenlik" Var

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim