• BIST 9926.26
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Maltepe “Sağlık”ta Mutlu

Maltepe “Sağlık”ta Mutlu
Maltepe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan ankette, ilçede yaşayanların yüzde 95'i, Maltepe Belediyesi'nin ücretsiz olarak sunduğu...

Maltepe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan ankette, ilçede yaşayanların yüzde 95'i, Maltepe Belediyesi'nin ücretsiz olarak sunduğu sağlık hizmetlerinden memnun olduklarını ifade etti.

Maltepe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından, belediye polikliniğine başvuran bin kişiyle yüz yüze yapılan ankette, vatandaşların yüzde 95.5'inin sağlık hizmetlerinden memnun olduğu ortaya çıktı. Anketten çıkan diğer verilere göre, vatandaşların yüzde 46.5'i polikliniğine ilk başvururken, hastaların yüzde 79.4'ü kayıt işlemleri sırasında çok beklemediğini, yüzde 94.5'i bekleme yerinin rahat olduğunu belirtti.

TEMİZ VE SAYGILI

Anketten çıkan sonuçlara göre, hastaların yüzde 89.2'si doktorun kendisine yeterince zaman ayırıp bilgi verdiğini, yüzde 94.9'u muayene eden doktorun kibar ve saygılı olduğunu, yüzde 94.4'ü tüm personelin mahremiyete saygılı olduğunu, yüzde 87.7'si tetkikler için çok beklemediğini, yüzde 94.4'ü polikliniklerin temiz olduğunu, yüzde 96'sı polikliniği başkalarına tavsiye edebileceğini ve yüzde 94.6'sıysa tekrar bu polikliniği tercih edebileceğini ifade etti. Genel itibariyle sağlık hizmetlerinden çok memnun kalınırken vatandaşlar, poliklinik sayılarının da arttırılmasını talep etti.

"MUTLULUKLARI MUTLULUĞUMUZ"

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "Vatandaşlarımız, sağlık hizmetlerimizden ve poliklinikteki çalışma arkadaşlarımızdan oldukça memnun olduklarını ortaya koydular. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz. Elbette birçok eksiğimiz var, vatandaşlarımızın istek ve talepleri doğrultusunda bunları da gidermeye çalışacağız. Bizler, Maltepelinin her şey önden sağlıklı olmasını istiyoruz, çünkü sağlıklı toplumlar, sağlıklı nesillerle kendini bulur" dedi.

30 BİN KİŞİYE ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ

Maltepe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, 2015 yılında 30 bin hastayı ücretsiz tedavi ederek sağlığına kavuştururken, halk sağlığı taramaları kapsamında 4 bin 702'i vatandaşa hizmet götürdü. Evde sağlık hizmetleri kapsamında da, bakıma ve yardıma muhtaç 680 vatandaşa evinde, 717 kişiye de Sağlık Müdürlüğü Hizmet Binası'nda hizmet verildi.

Maltepe “Sağlık”ta Mutlu

Maltepe “Sağlık”ta Mutlu

Maltepe “Sağlık”ta Mutlu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim