• BIST 9881.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Malazgirt’te ‘Kariyer Günleri’ Etkinliği

Malazgirt’te ‘Kariyer Günleri’ Etkinliği
MUŞ (İHA) – Muş'un Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından "Kariyer Günleri" etkinliği düzenlendi.

MUŞ (İHA) – Muş'un Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından "Kariyer Günleri" etkinliği düzenlendi.

Bu yıl ilk kez yapılan "Kariyer Günleri" etkinliğinde Malazgirt Devlet Hastanesi Başhekimi Mesut Toydemir ve Hastane Müdürü Hüseyin Haydaroğulları öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Malazgirt Devlet Hastanesi Başhekimi Mesut Toydemir, "Sağlık Meslek Lisesi'ni tercih eden ve burada okuyan öğrencinin öncelikli olarak bilmesi gereken sağlığın şakaya gelmediğidir. Sağlık lisesini tercih eden öğrencilerin öncelikle okumayı çok sevmesi gerekiyor. Sizler hastanemize gelerek staj görüyorsunuz. Hastanede staj yapan öğrencilerimize şunu ifade etmek istiyorum. Kesinlikle hastaneler oyun yeri ve sadece "stajımı tamamlayayım" yeri değildir. Staj esnasında yapacağınız en ufak bir hata hastanın hayati tehlike atlatmasına sebep verebilir. O yüzden hastalara çok dikkatli davranmalı ve sizlere öğretilen müdahaleleri yapmalısınız" dedi.

Hastanede her öğrenciye staj yaptırmanın gayreti içinde olacağını ifade eden Mesut Toydemir, "Hastanemize alacağımız kişilerin eğitim bilgilerine çok önem veriyoruz. Dil bilgisi de önemli. İletişim yeteneğini ölçüyoruz. Hastanemize staj için gelen öğrencilerin en büyük sorunu, hastalarla iletişim oluşturuyor. Hastalara davranış şekliniz çok önemlidir. Adı üstünde hasta. Ayrıca sizler hastalara müdahale ederken, hastalarla sorun yaşamamaya dikkat edin. Sizler ilerde sağlık memuru olacaksınız. Hoşgörü ve merhamet şiarınız olsun" ifadelerini kullandı.

Hastane Müdürü Hüseyin Haydaroğulları ise, "Okulda verilen eğitimler genellikle teori ağırlıklı olduğundan öğrenciler uygulamadan yoksun olarak mezun olabiliyorlar. Kendilerini sudan çıkmış balık gibi hissediyorlar. Bunun önüne geçebilmek adına Türkiye'deki tüm hastanelerde staj eğitimleri veriliyor. Sizlerin pratikte gördüğü eğitimleri bizler hastanede sizlere uygulamalı olarak öğretiyoruz. Hastanelerimizde verdiğimiz uygulamalı eğitimlerin öğrencilerin "Nereden başlayacağım?" sorusuna cevap bulması açısından son derece yararlı olduğunu düşünüyorum" dedi.

Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Dincer İbek de, "Okulumuzda düzenlediğimiz kariyer günlerine gelerek öğrencilerimize her konuda aydınlatıcı bilgiler veren konuklarımız Malazgirt Devlet Hastanesi Başhekimi Mesut Toydemir ve Hastane Müdürü Hüseyin Haydaroğulları'na sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Düzenlediğimiz bu etkinlik öğrencilerimiz için çok faydalı olmuştur" ifadelerini kullandı.

Malazgirt’te ‘Kariyer Günleri’ Etkinliği

Malazgirt’te ‘Kariyer Günleri’ Etkinliği

Malazgirt’te ‘Kariyer Günleri’ Etkinliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim