• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Malatya’da birlik tablosu

Malatya’da birlik tablosu
Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin darbe girişiminin 2. ayağının önlendiği Malatya'da, çıkartılmak...

Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin darbe girişiminin 2. ayağının önlendiği Malatya'da, çıkartılmak istenen alevi-Sünni gerginliğine demokrasi nöbetinde beraber sahneye çıkan herkesimden kanat liderleri birlik mesajı verdi.

Malatya Valiliği önünde FETÖ/PDY) mensubu askerlerin darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti sürüyor. Onbirinci gününe giren demokrasi nöbetine Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Jandarma Komutanı Albay İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, MHP İl Başkanı Mehmet Erdem, CHP İl Başkan Yardımcısı, İl Müftüsü Ümit Çimen, CEM Vakfı Şube Başkanı Eşref Doğan, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli ve STK temsilcileri katıldı.

CEM Vakfı Şube Başkanı Eşref Doğan yaptığı konuşmada,"Türkiye bir badire atlatmış ve kurtuluşa doğru tekrar emin adımlarla yürümeye devam etmiştir. Cenab-ı Allah bu birliğimizi, bu dirliğimizi eksik etmesin. Ve de Cenab-ı Peygamberimizin Ehli Beyti'nin sevgisi ve şefkati üstümüze olsun. Biz bir olduğumuz sürece, iri olduğumuz sürüce, diri olduğumuz sürece Türkiye cumhuriyeti devleti, İslam ülkelerinin bir sancaktar ülkesi olmaya devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Hacı Bektaş-ı Veli'nin o güzel sözlerinden birisi ile sözlerimi noktalıyorum, "bir olalım, iri olalım, diri olalım', ve kimseye yek olmayalım." dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, darbecilere karşı çok ciddi bir duruşun sergilendiğini ve çalışmanın yapıldığını belirterek, "Bütün siyasi partiler, hangi görüşten olursa olsun, vatanından, milletinden, bayrağından yana oldular. Darbe girişiminde çok önemli bir ayak olan Malatya'da halkın desteği ile gerçekten ülkesine yakışanı yaptı." dedi.

Malatya'da oynanmak istenen mezhep provokasyonlarına Malatyalıların gelmediğin belirten Malatya Valisi Mustafa Toprak, "Hangi hani devletimize, milletimize, milletimizin bekasına ihanet ederse etsin. Hiçbir şekilde yılmadan, hiçbir şekilde endişeye kapılmadan, bu güzel birlikteliği, kalbimizde, gönlümüzde yaşayarak hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi, vatandaşlarımız ile birlikte var edeceğiz. Buna and içtik, söz veriyoruz, bundan sonrası içinde söz veriyoruz. Aranıza her ne olursa olsun nifak sokmak isteyenlerin, aranıza girmek isteyenlerin, birbirimize düşürmek isteyenlerin oyununa hiçbir şekilde gelmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz 80 milyonu ile birlikte geleceği bir ve bütün olarak yürüyecektir. Ama biz biliyoruz ki, başarıyı elde edemeyenler, bu gücü görenler, bunda sonrada bir takım şerli işler ile birlikte aramıza girebileceklerdir. Özellikle, siz değerli hemşerilerimden, Malatyalı kardeşlerimden aramıza nifak sokmak isteyen hainlere karşı, provokatörlere karşı çok dikkatli olmalıyız. Bizler ilimizde olan tüm olaylarla ilgili resmi ağızdan açıklama yapıyoruz. Sosyal medyada hiç olmamış olayları da gündem getirenler ve bizi bir birimize düşürmek isteyenlerde olacaktır. Yurt içinden, yurt dışından gelip kesimlerimize, insanlarımıza gerçek olmayan bir takım olayları olmuş gibi söyleyeceklerdir. Bunu 10 gün önce yaşadık. Hakikaten de sizlere çok teşekkür ediyorum, Emniyetimize, Jandarmamıza çok teşekkür ediyorum, Belediyelerimize çok teşekkür ediyorum, dedelerimize çok teşekkür ediyorum, canlarımıza çok teşekkür ediyorum, siz değerli Malatya halkına teşekkür ediyorum ki, o istedikleri hain tuzağa düşmedik ve bugün gücümüzü ülkemiz için kullanıyoruz." ifadelerini kaydetti.

AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, MHP İl Başkanı Mehmet Erdem, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Hacı Bektaşı Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli'de yaptıkları konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

Cihan

Malatya’da birlik tablosu

Malatya’da birlik tablosu

Malatya’da birlik tablosu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim