• BIST 9793.88
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Malatya’da Arabuluculuk Semineri

Malatya’da Arabuluculuk Semineri
Adalet Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MTSO) ortaklaşa düzenlediği "Türk Hukuk Sisteminde Arabuluculuk...

Adalet Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MTSO) ortaklaşa düzenlediği "Türk Hukuk Sisteminde Arabuluculuk ve Arabuluculuğun Ticari Uyuşmazlıklarda Uygulama Alanı" konulu seminer gerçekleştirildi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasında (MTSO) gerçekleştirilen seminere, Malatya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Abdulkadir Gündem, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Adli Yargı Komisyon Başkanı Faruk Fidan, Bölge İdare Mahkeme Başkanı Yıldırım Kılıçkıran, Malatya Arabulucular Derneği Başkanı Fatma Betül Aksoğan katıldı.

Seminerde ilk konuşmayı MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç yaptı. Erkoç, arabuluculuğun Türk Kültüründe önemli bir yeri olduğunu ifade ederek, "Bizim kültürümüzde olan bir konuyu burada sizlerle paylaşmak bizleri son derece mutlu ediyor. Bizim örfümüzde, adetimizde, töremizde arabuluculuk vardır. Ticari olsun, arazi kavgası olsun bütün konularda aklıselim, akil dediğimiz insanlar devreye girerler. Her iki tarafı sulh etmek için de bir çaba ve gayret gösterirler. Bence bu önemli bir adet, ahilik kültüründe de bu var. Ama günümüz şartları içerisinde çağdaş hukuk sistemlerinin vazgeçilmez bir unsuru olan alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleriyle uyuşmazlıklar kısa sürede daha az giderle ve tarafların daha yüksek bir memnuniyetiyle çözülebilmektedir. Her ülkenin kültürüne, deneyimlerine ve hukuk sistemine göre farklılık göstermekle birlikte gelişmiş hukuk düzenlerinde uyuşmazlıkların alternatif çözüm yöntemleriyle giderilmesinin oranı yüzde 98'dir. Avrupa ve gelişmiş ülkelerde bu çok önceden başlamış, ama son yıllarda Türkiye'de bu konuyla ilgili yapılan çalışmalar da bizleri özellikle de iş dünyasını sevindirmiştir. Bu uygulamayla mahkemelerdeki dava sayısı önemli ölçüde azalacaktır" diye konuştu.

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar ise Malatya Adliyesi'nin içerisinde bir arabuluculuk merkezi kurulduğunu aktararak, "Buradaki amacımız da yeni olan bu kurumda arabuluculuğa ulaşmayı daha kolaylaştırmak, insanlarımızın arabuluculuğa ulaşmasını rahatlatmak içindir. Artık bugün itibariyle iş adamlarımız, esnaflarımız, ticaret erbabı, işçiler, insanlarımız çok rahatlıkla arabuluculuk müessesine giderek oradaki görevli olan personele çok rahat ulaşabilecekler" dedi.

Konuşmaların ardından "Türk Hukuk Sisteminde Arabuluculuk ve Arabuluculuğun Ticari Uyuşmazlıklarda Uygulama Alanı" konulu seminer gerçekleştirildi.

Malatya’da Arabuluculuk Semineri

Malatya’da Arabuluculuk Semineri

Malatya’da Arabuluculuk Semineri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim