• BIST 9883.92
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Malatya Birlik Haber-sen Taraflı Yöneticilere Tepki Gösterdi

Malatya Birlik Haber-sen Taraflı Yöneticilere Tepki Gösterdi
Malatya Birlik Haber-Sen Temsilcisi Muhammet Şahiner, Malatya PTT personelleri, taraflı yöneticiler yüzünden çalışamaz bir hale geldiğini söyledi.

Malatya Birlik Haber-Sen Temsilcisi Muhammet Şahiner, Malatya PTT personelleri, taraflı yöneticiler yüzünden çalışamaz bir hale geldiğini söyledi.

Memur-Sen Malatya Temsilciliğin de basın mensuplarına açıklamada bulunan Muhammet Şahiner, geçmişinde, uzun yıllar profesyonel sendikacılık yapmış ve bugün hala o sendikal kimliğinden sıyrılamamış, taraflı yöneticiler yüzünden 2,5 yıldır Malatya PTT Başmüdürlüğü oyuncak haline getirildiğini belirtti. Adalet ve hakkaniyet ilkeleri çiğnendiğini ifade eden Şahiner, "Malatya PTT'si, -la teşbih- bir Korku İmparatorluğuna çevrilmiş ve maalesef bu korku sarmalı içerisinde yönetilmeye çalışılmıştır. Bu vesileyle Birlik Haber-Sen olarak mızrağın çuvala sığmadığını belirtiyor, sürekli baskı altında olan çalışanlar adına "Artık Yeter" diyoruz. Malatya PTT Başmüdürlüğünde, son 2,5 yıldır sendikamızın elini zayıflatıcı fiil ve eylemlerde bulunulurken, rakip sendikanın ise elini güçlendirici icraatlar sergilenmiş ve neredeyse bütün takdir hakları onlardan yana kullanılmıştır. Çok açık bir şekilde rakip sendikaya üye personeller korunup kollanırken ve türlü taktiklerle en stratejik yerlere getirilerek kadrolaşmaları sağlanmaya çalışılırken, nerede bir Birlik Haber-Sen üyesi personel varsa resmen ötekileştirilerek dışlanmıştır. Personel sendikamız üyesi ise cezalandırmak için bahane aranırken, rakip sendika üyesi personel için ise cezalandırmamak için bahane aranmıştır. Hatta bu zaman zarfında ne zaman ki bir personel sendikamıza üye oldu (özellikle dağıtım servisinde), sanki büyük bir suç işlemiş gibi baskı altına alınmış, yeri değiştirilmiş, cihetten cihete gezdirilmiş, kanunların kendilerine verdiği yetkiyi sendikal çıkarları uğruna kullanarak bu arkadaşımıza profesyonelce mobbing uygulanmış, bir nevi sendikamıza üye olmasına pişman edilmeye çalışılmıştır" dedi.

Sendika Üyesi olan personelin sudan sebeplerle ilçelere naklen gönderildiğini kaydeden Şahiner, "Kimi diğer sendika üyesi personeller ise ilçelerden peyder pey merkeze çekilmiştir. Öyle ki kimi rakip sendika üyesi personel bir gün dahi atandığı ilçede görev yaptırılmayarak -bir takım iddialara göre ise hem de harcırahla, Malatya Merkeze çekilmiş, onun yerine ise başka bir arkadaşımız o ilçe merkezine reva görülmüştür. Söz konusu ilçe ise yaklaşık iki yıldır 3 memur normuna karşılık sendikamız üyesi 1 memur ile tüm olumsuzluklara rağmen yürütülmeye zorlanmıştır. Ünitemizde çalışma barışının tesisi ve maksimum verimliliğin temini için sendikamızın verdiği mücadele ise bir bakıma sabote edilmeye çalışılmış ve hala da edilmeye devam etmektedir. İşte sendika olarak tam da bu noktada vicdanların rahatlaması ve çiğnenen adaletin tesisi adına diyoruz ki, "2013 yılında ki dağıtıcılıktan memurluğa geçiş atamalarında aldıkları puanlara göre her kim nereye yerleşti ise derhal orada göreve başlatılmalıdır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim