• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Makedonya Filmleri Edirne’de İzlenecek

Makedonya Filmleri Edirne’de İzlenecek
Edirne'de Makedonya Film Günleri kapsamında çalıştay gerçekleştirilecek.

Edirne'de Makedonya Film Günleri kapsamında çalıştay gerçekleştirilecek. Etkinlikte Makedonya kültürü filmlerle aktarılacak.

Makedonya Kültür Bakanlığı Müsteşarı Behicüddin Şehabi Edirne'ye gelerek ziyaretler gerçekleştirdi. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ETSO) ziyaret eden Şehabi, basın toplantısı düzenledi. ETSO'da yapılan basın toplantısına, ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, Makedonya Kültür Bakanlığı Müsteşarı Behicüddin Şehabi ve Edirne Uluslarası Film Festivali İcra Kurulu Başkanı Murat Tufan katıldı.

Makedonya Kültür Bakanlığı Müsteşarı Behicüddin Şehabi, Makedonya'da Kültür Bakanlığı'nın bünyesinde faaliyet gösteren film ajansının da dahil olacağı organizasyona imza atmayı düşündüklerini ifade ederek, bu organizasyonun da Edirne'de Makedonya Film Günleri olduğunu söyledi. Makedonya'nın küçük olmasına rağmen film açısından önemli bir süreçten geçen ülke olduğunu dile getiren Şehabi, Edirne'nin Osmanlı tarihi açısından önemli bir başkent konumunda olduğunu vurgulayarak, "Bizler için Edirne, Osmanlı'ya 90 yıl başkentlik yapmış olması hasebiyle önemlidir. Dünyanın belli şaheserlerinden birisinin de bulunduğu bir yer, Mimar Koca Sinan'ın eseri olan Selimiye Camii'nin bulunması ve özellikle Balkanlara ve Avrupa'ya açılan önemli bir kapısı olma sebebiyle de kültürlerimizi, değerlerimizi, Makedonya'daki halkların değerlerini Edirne'de tanıtmak için vesile oldu. Makedonya'nın başarılı filmlerini Edirne'de tanıtmak ve bu festivalin paralelinde bir sergi tertip etmek istiyoruz. Makedonya'da, Osmanlı döneminden ayakta kalan eserleri, onların onarılmasını, Makedonya'daki folklorü ve kültürü tanıtan bir sergi de tertip etmek istiyoruz. Buna ek olarak da bir çalıştay, bir panel yapmak istiyoruz. Bu etkinliğin ön çalışmasını yapmak için burada bulunuyoruz" dedi.

"ETKİNLİĞİ ŞUBAT SONU VEYA MART AYI BAŞINDA YAPMAYI HEDEFLİYORUZ"

Toplantıya katılan Edirne Uluslarası Film Festivali İcra Kurulu Başkanı Murat Tufan, Makedon sinema çalıştayı gerçekleştireceklerini belirterek, "Bir yıl sonra da Makedonya'da Edirne filmlerini ve Edirne tanıtımını Türk Filmleri Haftası ve Türk-Makedon Sinema Çalıştayını gerçekleştireceğiz. Bu konuda fikir alışverişinde bulunmak için Müsteşar Şehabi bizleri ziyaret etti. Şubat sonu veya Mart ayı başında Edirne'de çok güzel bir Makedon Filmleri Haftası ve güzel etkinlikler yaşarız diye umut ediyorum" şeklinde konuştu.

"MAKEDON FİLMLERİ ŞEHRİMİZİN KÜLTÜRÜNÜ ÇEŞİTLENDİRECEKTİR"

ETSO Başkanı Recep Zınkınkurt ise, "Makedonya filmlerinin Edirne'de gösterilmesi ve tanıtılması şehrimizin kültürünü çeşitlendirecektir. Ciddi anlamda üniversiteli öğrencilerim vardır Makedonya'dan gelen. Hem onlar kendi kültürlerini anlatma fırsatını Edirne'de yaşayacaklar, hem de bizler Edirne'de yaşayanlar olarak Makedonya'yı tanıma fırsatını bulacağız. Bu tür çalışmaların şehrimize katkı sağlayacağı inancındayım ve desteklemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Makedonya Filmleri Edirne’de İzlenecek

Makedonya Filmleri Edirne’de İzlenecek

Makedonya Filmleri Edirne’de İzlenecek

Makedonya Filmleri Edirne’de İzlenecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim