• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 15 °C

Makas yuttu, dudaklarını dikti

Makas yuttu, dudaklarını dikti
TBMM İnsan Hakları Komisyonu, Kırıkkale Cezaevinde kalan bir mahkumun, tırnak makası yutup, dudaklarını da iğne ile diktiğini belirledi.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde oluşturulan Cezaevleri alt Komisyonu, Kırıkkale Cezaevinde kalan bir mahkumun, tırnak makası yutup, dudaklarını da iğne ile dikmeye çalıştığını belirledi. Komisyon, Kırıkkale Cezaevi'ndeki incelemeleri konusunda rapor hazırladı.

Raporda ''Mehmet Cangir adlı mahkumun ağzını dikmeye çalıştığı ve tırnak makası yuttuğu yönünde beyanlar vardır. Kendine zarar veren Mehmet Cangir adlı kişinin, gözlem altında tutulması gerektiği değerlendirilmektedir. Bu mahkumun ayrıca psikiyatrik tedaviye ihtiyacı vardır" denildi.

Raporda cezaevindeki kapasitenin 368 olduğu, halen 283 mahkumun kaldığı ve hastaneye sevk sürecindeki gecikmelerin çoğunlukla jandarma personeli eksikliğinden kaynaklandığı kaydedildi. Terör örgütü mensubu bazı mahkumların şikayetleri ise abartılı bulundu ve ''Mensup oldukları örgüt ideolojisi uyarınca, cezaevini devlet veya sistemle bir mücadele alanı olarak gördükleri yönünde kanaat oluşmuştur'' denildi.

''ÇEKÇEK SOPASI İLE DÖVDÜLER''

Alt Komisyon, Ankara Çocuk Cezaevinde de inceleme yapıp, rapor hazırladı. Raporda cezaevinde çıkan bir kavgaya da değinilerek, mahkumların gardiyanları ''Çekçek sopası ile dövdükleri'' belirtildi. Koğuştaki sayım sırasında yaşanan kavga, raporda şöyle yer aldı: ''Rutin sayıma 4 görevli katılmış, olayların başlamasını tetikleyen hadisenin bir çocuğun infaz koruma görevlisine kafa atması olduğu görüntülerden de izlenmiştir.

16-17 yaş grubunda olan çocukların tamamı terörle bağlantılı suçlar nedeniyle tutuklu bulunmaktadır. Bu fiil sonrası birden ortalığın karıştığı çocukların çek çek saplarını sopa olarak kullanarak saldırmaya başladığı tespit edilmiştir. Çocukların yukardan attığı dolap benzeri ağır cismin yangın tüpünü ezdiği ve patlamasına sebep olduğu görülmektedir. Saldırıya maruz kalan infaz koruma memurlarından 12’si, 7 güne kadar değişen istirahat raporu almıştır''

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim