• BIST 9771.79
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Mail order vurgunu

Antalya’da polis araç kiralama şirketlerine verilen kimlik fotokopilerini alarak bankalardan özel bilgilerini elde ettikleri kişilerin kredi ve banka kartlarıyla mail order yöntemiyle alışveriş yaparak vurgun yapan çete düzenlenen operasyonla çökertildi.
Siber Şuçlar Şube Müdürlüğünün Antalya, Ankara, İzmir ve Van’da düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 9 kişinin sorgusu sürerken şüphelilerin şuana kadar tespit edilen 11 ayrı olayının bulunduğu ancak sayının 50’nin üzerinde olabileceği ihtimalinin değerlendirildiği açıklandı.
 
TEKNİK TAKİP AYLARCA SÜRDÜ
 
Antalya Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 5 ay önce başlattığı bir soruşturma kapsamında Araç Kiralama şirketinde çalışan Murat K.’yi gözaltına aldı. Zanlının otomobil kiralarken bırakılan kimlik fotokopilerini bazı dolandırıcılık çetelerine sattığı belirlendi. Yapılan çalışmanın ardından Murat K. Tutuklanırken polis banka ve kredi kartlarını kullanarak vurgun yapan bir örgüt olduğunu belirledi. Dedektifler kısa sürede tespit ettikleri zanlıları teknik ve fiziki takip yöntemiyle izlemeye aldı.
 
500 BİN TL’LİK VURGUN
 
Antalya polisinin tam 5 ay süren takibinin ardından çetenin tüm çalışmaları deşifre edildi. Şüpheliler 4 ilde düzenlenen operasyonla gözaltına alınırken yakalanan şüpheliler Nasuh S., Zafer A., Mevlüt K., Tufan K., Osman S., Halil K., Mustafa Ç., Murat D. ve Yasin G. Sağlık kontrolünden geçirilip Siber Suçlar Şube Müdürlüğüne götürüldü. Şüphelilerin ilk belirlemelere göre 500 bin TL’lik vurgun yaptığı ve tespitli 11 ayrı olaylarının bulunduğu açıklandı.
 
Nasıl yapıyorlar?
 
Polis tarafından gözaltına alınan dolandırıcılık çetesinin lideri olduğu ileri sürülen Nasuh S. Araç kiralama şirketlerinden temin ettiği kimlik fotokopileriyle bankaları arıyor ve anne kızlık soyadı dahil bir çok bilgiyi alıyordu. Zaman zaman kadın sesi takliti yapan kimi zamanda bir doktor olduğunu söyleyip kimliğini buldukları ve kalp masajı yaptıkları kişinin bilgilerine ulaşamadıklarını söyleyip ikna yöntemiyle bilgilerini temin ettikleri kişilerin kartlarını kullanıyordu. Tüm bilgilerini ele geçirdikleri zanlıların cep telefonlarını iptal ettirip kendi hatlarına çevirten zanlılar daha sonra mail order yöntemiyle alışveriş yaptıran işyerlerinden malzeme alıp ikinci el eşya alım satımı yapan işyerlerine satarak paraya çeviriyorlardı.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim