• BIST 9891.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

’Mahalle Maçı’na Yoğun İlgi

’Mahalle Maçı’na Yoğun İlgi
Genç yazar Turgut Akaslan'ın yeni romanı Mahalle Maçı'na okurlar yoğun ilgi gösteriyor.

Genç yazar Turgut Akaslan'ın yeni romanı Mahalle Maçı'na okurlar yoğun ilgi gösteriyor.

Yeni eseri hakkında konuşan genç romancı; " Mahalle Maçı benim değil, nefes alan her insanın kendi hayatından bir kesit bulacağı bir eser" diyor.

Telif eseri olarak 5. kitabı olduğunu anımsatan Akaslan, "Bir yazar için bütün eserleri kıymetlidir elbette, benim için de durum aynı. Bütün eserlerim kıymetli olmakla birlikte Mahalle Maçı'nın ayrı bir önemi var. Mahalle Maçı benim değil, nefes alan her insanın kendi hayatından bir kesit bulacağı bir eser. Telif eser olarak 5. Eserim. Okurdan gelen bir düşünce aslında kitabı anlatıyor "Çok lezzetli bir çikolata gibi kitap. Bitmemesi için sona doğru yavaş okudum" kitapla alakalı birçok olumlu eleştiri gelirken, Marmara Üniversitesi edebiyat bölümü yüksek lisans öğrenicisi Kürşad Kurtkayaoğlu kitabın kurgusunu beğenmekle birlikte Nihal Atsız Beyin 1950'ler de Ankara'da öğretmen olmadığını vurgu yaptı. Bunu dikkate alarak sonraki baskılarda bunun için bir ön yazı yazmayı hedefliyoruz" dedi.

LİSE VE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN BÜYÜK İLGİ

Kitabın okurla buluşmasıyla birlikte özellikle lise ve üniversite öğrencilerden olumlu tepkiler aldığını ifade eden Aksalan, "Birçok üniversite ve lise öğrencisi kitaba büyük alaka gösterirken, Manavgat Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Muhsine Arzu Ayan ve 12. Sınıf öğrencileri aynı bir özen gösterdi. Öğrenci ve öğretmenlerden olumlu not alan kitap meraklılarını bekliyor" diye konuştu.

Genç romancıya okurdan gelen bazı yorumlar ise şöyle:

-Yaşar Kemal'in kitaplarından sonra böyle içten bir anlatımla karşılaşacağımı hiç düşünmemiştim.

-Her okurun kendi bulacağı bir eser. -Kalıpları yıkan, güzel, gizemli ve özlem dolu bir kitap. Hemen hemen her sayfasında yüzünüzde buruk bir tebessüm bırakacak etkileyici betimlemelerle dolu. Ölüm ve yaşam arasındaki ince çizgide sınırlarını zorlayan harika bir eser. Hiç alışık olmadığınız bir o kadar da duyduğunuz aşk hikayesi yahut gözyaşları içinde koca bir kutu çikolata yediğinizi düşünün.. Tek solukta aralıksız okuyabileceğiniz ender kitaplar arasında yerini alacaktır. Kitap bittiğinde yas tutmaya başladım.

-Bitmesin diye dua ettim Allah'a. Herkesi Mahalle Maçı'na bekliyoruz.

’Mahalle Maçı’na Yoğun İlgi

’Mahalle Maçı’na Yoğun İlgi

’Mahalle Maçı’na Yoğun İlgi

’Mahalle Maçı’na Yoğun İlgi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim