• BIST 8779.01
  • Altın 2238.031
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1031
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

MAGİDER ve ALGİDER’den üzüm tanıtım atağı

MAGİDER ve ALGİDER’den üzüm tanıtım atağı
Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) hayata geçirdiği projelerle bir yandan Manisa ekonomisine katkı sunarken, bir yandan da üzümün tanıtılmasını sağlıyor.

Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) hayata geçirdiği projelerle bir yandan Manisa ekonomisine katkı sunarken, bir yandan da üzümün tanıtılmasını sağlıyor. MAGİDER, ilçe kolu Alaşehir Girişimciler Derneği (ALGİDER) ile birlikte Manisa'nın çekirdeksiz Sultaniye üzümünün tanıtılması ve pazarlanması amacıyla özel olarak değişik gramajlarda üretilen paketleri Türkiye çapında 100 ayrı noktada satışa sunmaya başladı.

MAGİDER ve ALGİDER tarafından organize edilen çalışmanın amacından bahseden MAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Ayberk Aloğlu, "Alaşehir ve Manisa üzümünü Türkiye ve dünya çapında tanıtmak ve yeni pazarlar bulmak amacıyla böyle bir ortak çalışma başlattık. Üzümün tüketimini artırmak ve üzümün hak ettiği değeri bulmasını sağlamaktır. Bu 100 ayrı nokta genelde benzin istasyonları ve süpermarketler. Büyük süpermarketlerle görüşme halindeyiz. Buradan sağlanacak olan gelir üzümü geliştirmek, yeni pazarlar bulmak amacıyla kullanılacak. İlk aşamada düşünülen 100 gramlık ve 400 gramlık paketler halinde satışa sunulacak. Şuan satış noktalarından aldığımız veriler olumlu yönde. Artık üzüm hak ettiği değeri bulacak. Bundan başka çaremiz yok. Manisa ekonomisinin kalkınması için tarımla ilgili üst üste projeler üretmeye devam edeceğiz. Çiftimizin alın terinin hak ettiği değeri bulmasını düşünüyoruz. Alaşehir Girişimciler Derneği Başkanı Yılmaz Çaşka ve yönetimine böyle bir projeyi hayata geçirdikleri için MAGİDER adına teşekkür ediyorum" dedi.

Alaşehir Girişimciler Derneği Başkanı Yılmaz Çaşka ise, "İlkemiz "en tatlı en güzel hediye Alaşehir üzümü" adı altında diye bir çalışma başlattık. Üzümün faydalarını dünyaya tanıtmak istiyoruz. MAGİDER Başkanımız Ayberk Aloğlu'na üzüme verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim