• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Madde bağımlılarına ‘umre’ ödülü

Madde bağımlılarına ‘umre’ ödülü
Sivas Müftülüğü, "Madde Bağımlılarını Topluma Kazandırma Projesi" kapsamında tedavi ettirdiği madde bağımlılarını umreye gönderecek.

Sivas Müftülüğü, "Madde Bağımlılarını Topluma Kazandırma Projesi" kapsamında tedavi ettirdiği madde bağımlılarını umreye gönderecek.

İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, "Bir insanı kurtarmak tüm insanlığı kurtarmaktır niyetiyle amatörce yola çıktığımız bu yolda hamdolsun yüzlerce insana ve yüzlerce hikayeye ulaştık." dedi.

Bağımlılıktan kurtulmanın çok zor bir süreç olduğuna vurgu yapan Şükrü Balkan, "Bu illetten tam manasıyla kurtuldum, daha kullanmam" diye bir şey yok. Ömrünün her anında bireyin tekrar dönme riski var. Bizler bunu yaşadığımız örneklerde bizzat gördük. Bu çalışmada şu gerçeği gördük ki, manevi eğitim olmadan bu işi başarmak gerçekten zor. Bu nedenle AMATEM kuruluşları olmak üzere madde bağımlılığı ile ilgilenen tüm kurum ve kuruluşlar manevi eğitimi bu işin yanında tutmalıdır." diye konuştu.

1.5 yıl önce başladıkları proje kapsamında 200'e yakın madde bağımlısı ile görüştüklerini belirten İl Müftüsü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kayıt altına görüşmeye devam ettiğimiz 75 kişi, bunlardan şuan 20'si kurtulabilecek durumda, bunlardan biri 2015 yılında Diyanet İşleri Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün öncülüğünde umreye gitti. 1 ile 1.5 yıllık süreyi başarıyla tamamlayan 7 kardeşimizden 4'ü bugün kutsal topraklara uğurlayacağız. 3 kardeşimizi ise kendi hukuki sebeplerinden dolayı umre programları ertelendi. İnşallah onları da gelecek yıl umre sezonunda kutsal topraklara göndereceğiz. Bu işin öncülüğünü yaparak gece gündüz demeden madde bağımlıları ile ilgilenen onların sorunlarını dinleyerek çözüm üretmeye çalışan din görevlilerimize ve emeği geçen tüm görevlilerimize teşekkür ediyorum."

Topluma kazandırdıkları madde bağımlılarından bir kısmını İş-Kur vasıtasıyla işe yerleştirdiklerini kaydeden Recep Balkan, "Kurtulan kardeşlerimiz namazında niyazında, işinde gücünde hayatlarını devam ettiriyor. Diğer bir kısmı da bu yolda ilerliyor. Bu da bizim mutluluğumuza vesile oluyor." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim