• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Mad Başkanı Karataş:

Mad Başkanı Karataş:
Manavgat Aşçılar Derneği (MAD) Başkanı İsmail Karataş, turistik tesislerde turistlere sunulan yemeğin Türk mutfağıyla ilgisinin olmadığını söyledi.

Manavgat Aşçılar Derneği (MAD) Başkanı İsmail Karataş, turistik tesislerde turistlere sunulan yemeğin Türk mutfağıyla ilgisinin olmadığını söyledi.

Manavgat'ta Şule Muzaffer Büyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Aşçılık ve Servis bölümü öğrencileriyle düzenlenen söyleşide konuşan Karataş, Türk mutfağının özellikle son zamanlarda çıkış gösterdiğini, fakat tanıtım yaparken sadece konuşulup uygulamalı olarak tanıtımın gerektiği gibi yapılamadığını söyledi.

AŞÇILARIMIZ KENDİ MUTFAĞINI KÜÇÜMSÜYOR

Uygulamalı olarak Türk mutfağının tanıtımı yapıldığında yemeklerin güzelliğinin daha çok anlaşılacağını belirten Karataş, şöyle konuştu:

"Özellikle yeni yetişen genç nesil aşçı arkadaşlarımızın çoğu yabancı mutfak hayranı olduğu için Türk mutfağına gerekli ilgiyi göstermiyor. Tabi ki çeşitli mutfaklar hakkında bilgi sahibi olmak ve o mutfağa özgü lezzetleri en iyi şekilde yapmak önemlidir. Ancak önceliği kendi mutfağımıza vermemiz gerekir. Kendi mutfağımızı en iyi şekilde öğrenip, hakkıyla uyguladıktan sonra diğer mutfakların lezzetlerinin de daha iyi bir şekilde yapılacağını düşünüyorum. Aşçı arkadaşlarımızın bazılarının yabancı mutfak hayranlığı o kadar ileriye gidiyor ki, kendi mutfağını küçümsemeye başlıyor. Bu nedenle mutfağımız hak ettiği yere bir türlü gelmiyor. Bize özgü yemekler hem çeşit olarak hem de lezzet olarak, dünya mutfaklarının çoğundan üstündür. Yöresel mutfaklarımız bile, çeşit olarak çoğu ülke mutfaklarından daha zengin. Biz elimizdeki değerin kıymetini bilmiyoruz."

YEMEKLERİN TÜRK MUTFAĞIYLA İLGİSİ YOK

Antalya genelinde Türk mutfağına hiçbir şekilde önem verilmediğini ifade eden Karataş, sözlerine şöyle devam etti; "Ülkemize her yıl yüz binlerce turist geliyor. Turistlere sunulan yemeklerin Türk mutfağıyla hiçbir ilgisi yok. En azından turistlere Türk mutfağını tanıtsak, mutfağımız dünya çapında tanınır hale gelecektir. Mutfağımızı otellerimizde ayrı bir köşe yapıp sunmamız tanıtım için önemlidir."

Mad Başkanı Karataş:

Mad Başkanı Karataş:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim