• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Maarif Hareketi’ne paşa damgası

Maarif Hareketi’ne paşa damgası
Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Bir şehir değişir Türkiye değişir" sloganıyla Samsun'un eğitim açısından genel durumunu tespit etmek,...

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Bir şehir değişir Türkiye değişir" sloganıyla Samsun'un eğitim açısından genel durumunu tespit etmek, iller arasındaki başarısını belirgin hale getirmek, modern bir il olmasını sağlamak ve ildeki eğitim kurumlarında bütüncül bir anlayışla eğitimin kalitesini artırmak amacıyla yürütülen "Samsun Maarif Hareketi" kapsamında ilkokullar düzeyinde İlkadım Gazipaşa İlkokulu ilçe ve il birincisi oldu.

Gazipaşa İlkokulunun kitap okuma çalışmaları, sportif faaliyetler, kültür sanat faaliyetleri, değerler eğitimi, rehberlik hizmetleri, kültür sanat faaliyetleri, okul-aile işbirliği, mesleki gelişim durumu ve diğer kategorilerde sene başında belirlemiş olduğu vizyon belgesi doğrultusunda örnek ve özgün uygulamalar yaparak Samsun Maarif Hareketi'nde toplamda Kur'an-ı Kerim kurslarından değerler eğitimine kadar yapılan projelerle 71 etkinlik gerçekleştirerek il ve ilçe birincisi olmaya hak kazandığı belirtildi. Maarif Hareketi'nin 9 kriter üzerinden değerlendirildiği ve yapılan tüm projelerin bu kritere uygun olduğu, puanlamanın bilgisayardaki sistem üzerinden yapıldığı, girilen kriterlerin doğru olup olmadığını her okul düzeyinde belirlenen ARGE temsilcisinin kontrol edip onay verdiği, ondan sonra da sisteme girilen kriterlere göre otomatik puanlama yapıldığı ifade edildi.

"Maarif Hareketi hareket getirdi"

Okul Müdürü Erkan Altıntaş, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen'in başlattığı Maarif Hareketi'nin tüm okullara hareket getirdiğini söyledi. Eğitimde hizmet konusunda olumlu sonuçlan alındığını ve örnek bir hareket olduğunu belirten Altıntaş, proje alanında Erasmus Projesi'ne başvuruda bulunduklarını, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce koordine edilen 6 projeleri olduğunu, okul bazlı il ve ilçe onayı ile gerçekleşen 13 sivil toplum kuruluşu, kamu kurumu ve değişik kurumlarla işbirliği ile 2 ulusal ve uluslararası proje yaptıklarını belirtti. Altıntaş, Milli Eğitim Bakanlığının Yenilikçi Ödüller kategorisinde Samsun'da yalnızca Gazipaşa İlkokulunun öğretim yöntem ve teknikleri alanında saha ziyaretine kaldığını dile getirdi. Altıntaş öğretmenlerin hizmet içi eğitim ile kendilerini geliştirdiklerini, öğrenci ve velilerin her anlamda okulla bütünleştiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim