• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Lütfü Türkkan'dan Egemen Bağış'a sert eleştiri!

Lütfü Türkkan'dan Egemen Bağış'a sert eleştiri!
Egemen Bağış'ın kürsüdeki konuşmasına ilişkin konuşan MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, "Bu vatandaş Bakara'ya 'makara' demek yerine Sayın Başbakanla dalga geçseydi şu koltuklarda, aramızda oturma şansı var mıydı?" dedi.

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Egemen Bağış'ın kürsüdeki konuşmasına ilişkin, "Bu vatandaş Bakara'ya 'makara' demek yerine Sayın Başbakanla dalga geçseydi şu koltuklarda, aramızda oturma şansı var mıydı? Yüce Kitap Kur'an-ı Kerim'le dalga geçene sessiz kalıp bir zahiri mevcudiyete laf edildiğinde ayağa kalkmak münafıklıktır" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan Türkkan, Egemen Bağış ile ilgili sert ifadeler kullandı. Türkkan, "Bu Bakanla alakalı bir şey söyleyeceğim: Diniyle, diyanetiyle, kitabıyla bir millete bu kadar hakaret eden adamın burada işi olmamalı arkadaş. Size yemin ediyorum -hepimizin tanıdığımız ateist insanlar var- ateist insanlar bunu yapmaz, bu işin makarası Bakara'sı da olmaz, bu iş ciddi bir iş. İnsanların inancıyla bu kadar dalga geçen, insanların inancını bu kadar yerlere seren bir adamın buralarda olmaması lazım, buraya gelip konuşmaya cesaret bulamaması lazım -bırakın para işlerini- buna müsaade etmememiz lazım, çocuklarımıza bunun hesabını veremeyiz. Biz inançlı çocuklar yetiştirmeye çalışıyoruz, inançlı nesiller yetiştirmeye çalışıyoruz.

Savunduğumuz adamın Kur'an'ın ayetleriyle dalga geçen bir adam olmaması lazım bu şartlarda. Ben utanıyorum, samimi söylüyorum utanıyorum. Bunun bu Mecliste konuşuluyor olması bile çok üzüntü verici. Bu iş soruşturma, araştırma meselesi değil, bu bir ahlaksızlık boyutudur. Soruşturma olsa ne olur, mahkemeye gitse ne olur, aklansa ne olur, bu nedir arkadaş? Ben bir şey söyleyeceğim size: Bu vatandaş Bakara'ya 'makara' demek yerine Sayın Başbakanla dalga geçseydi şu koltuklarda, aramızda oturma şansı var mıydı? Yüce Kitap Kur'an-ı Kerim'le dalga geçene sessiz kalıp bir zahiri mevcudiyete laf edildiğinde ayağa kalkmak münafıklıktır" diye konuştu.

"NİYE BU ADAMIN ALTINA, ÖNÜNE, ARKASINA YATIYORSUN?"

Montaj olduğu iddia edilen bazı ses kayıtlarına da değinen Türkkan, "Niye bu adamın altına yatıyorsun ya? Önüne yatıyorsun, arkasına yatıyorsun? Yakışır mı yani 65 yaşında adam. Olur mu böyle bir şey ya. Çok utanıyorum ve üzülüyorum, yemin ediyorum utanıyor ve üzülüyorum. Sizin de utanmanız gerekir diye düşünüyorum. Kabinede, parayla ilgili bakanların bundan sonraki görev yerlerinin sağlam olmadığını düşünüyorum. Rıza Sarraf cezaevinden çıktı, en iyi bakanlığı o yapar. Sizi bakanlıktan alabilir Sayın Başbakan, yeriniz tehlikede. Her türlü işe 'Evet' diyen bir bakan var. Rıza Sarraf'ı dışarıdan bakan olarak ayarlayabilir, adam paradan iyi anlıyor ya. 'Bütçe açığının yüzde 15'ini ben yaptım.' diyor. Bir de Türk Bayrağı'nın önünde çıkartıyorsunuz onu. Ayıp değil mi ya, yazık değil mi bu millete?

Böyle bir şarlatanı, Türk Bayrağı'nın önünde, parasını verdiğiniz bir televizyonun önüne çıkartıyorsunuz. İnsanlar yiyecek ekmek bulamıyor. Bu şarlatan bizim muhteremleri milyon dolarlarla beş taş oynuyor. Ve bunların hepsi Başbakanın bilgisi dâhilinde yapılmış, bakın en acı olan da bu, insan içine bunu sindiremiyor. Sayın Başbakan da diyor ki: 'Bu çok hayırsever bir adamdır.' Bu bir şarlatandır, hayırsever değildir. Devleti soyan, devleti soyanlarla iş birliği yapan bir şarlatandır. Hayırsever insanlar farklıdır. Rahmetli Sabri Ülker hayırsever adamdı, rahmetli Aydın Bolak hayırsever adamdı, rahmetli Yusuf Türel hayırsever adamdı. Eğer bu hayırseverse onlar kim peki, onu söyler misiniz bana? Bu para -bakın, ben size bir şey söyleyeyim- bu rüşvetle ilgili dönen paraları hesap ediyorum, 840 lira olan asgari ücretten 160 bin kişinin maaşı ödeniyor. Yazıklar olsun!" diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim