• BIST 8770.09
  • Altın 2238.51
  • Dolar 32.3377
  • Euro 35.0943
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Lüks turistik tesiste organik tarım

Lüks turistik tesiste organik tarım
Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan otel, organik bahçedeki doğal ürünleri ve otel içinde bulunan zeytin ağaçlarından elde edilen zeytinyağlarını mutfağında...

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan otel, organik bahçedeki doğal ürünleri ve otel içinde bulunan zeytin ağaçlarından elde edilen zeytinyağlarını mutfağında kullanıyor. Lüks otelin ortasına kurulan bahçede yetiştirilen domates, salatalık, biber, patlıcan ve Ege'ye özgü çeşitli otları müşteriler kendi elleriyle dalından koparıp tüketiyor.

Bodrum'da bulunan Rixos Premium Otel, turistik tesisin içinde bulunan büyük bir alanda organik ürünler yetiştirmeye başladı. Otelde konaklayan tatilciler sabah kahvaltıda ve akşam yemeklerinde kullanılan sebzeleri elleri ile toplama fırsatı yakalıyor. Dalından koparılarak tüketilen domates, salatalık, biber, patlıcan, havuç, soğan, maydanoz gibi organik ürünler otelin mutfak şefi Zafer Tok ve ekibi tarafından yetiştiriliyor. Ürünleri kendi elleriyle toplayan misafirler şef ile birlikte tamamen organik ürünlerden oluşan doğal bir kahvaltı hazırlayabiliyor.

Organik kahvaltının bedeli 400 dolar

Rixos Premium Bodrum Genel Müdürü Mehmet Tulunay, otel misafirlerinin organik bahçe ürünlerine yoğun ilgi gösterdiklerini ifade ederek şunları söyledi:

"Bu sene sloganlarımızda olduğu gibi, biz misafirlerimiz için gerçek lüksü sunmaya çalışıyoruz ve bizim için gerçek lüks tanımlarından bir tanesi de yediğim ürünleri dalından kopartarak tüketebilmektir. Biz de böyle bir fikirle bu güzel alana bir bahçe kurduk. Bize göre gerçek lüks dalından koparılan domatesi yemek. Müşterilerimiz ilk etapta çok şaşırıyor. Daha sonra böyle bir araziyi görünce güven duyuyorlar. Biz burada ekibimizin verdiği hizmete karşı 400 dolar gibi bir bedel alıyoruz. Bir aile veya bir kişi de olsa fiyatımız aynı şekilde."

Projeyi hayata geçiren otel şefi Zafer Tok ise şunları söyledi:

"Gördüğünüz gibi doğayla iç içeyiz. Bahçemizde bulunan organik ürünleri misafirlerimizle birlikte dalından kopararak seçiyoruz. Daha sonra topladığımız sebzeleri ocağımızda ateşin üstünde birlikte pişiriyoruz. 2 saat süren uzun, güzel bir kahvaltı ortamı sunuyoruz. Aldığımız olumlu tepkilerle de mutlu oluyoruz."

Lüks turistik tesiste organik tarım

Lüks turistik tesiste organik tarım

Lüks turistik tesiste organik tarım

Lüks turistik tesiste organik tarım

Lüks turistik tesiste organik tarım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim