• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

Liselilere Spor Özel Yetenek Kursları Anlatılıyor

Liselilere Spor Özel Yetenek Kursları Anlatılıyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı ücretsiz spor özel yetenek kursları ve Türkiye'deki üniversitelerin spor bölümleri lise öğrencilerine tanıtılıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı ücretsiz spor özel yetenek kursları ve Türkiye'deki üniversitelerin spor bölümleri lise öğrencilerine tanıtılıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, lise ve üniversitelerin spor bölümlerine hazırlanan gençler için geçen yıl başlattığı Ücretsiz Spor Özel Yetenek Kursları'nı bu yıl da gerçekleştirecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Akademi Lise Projesi ile koordineli bir şekilde yürütülecek olan kurslar için bilgilendirme çalışmaları başlatıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürlüğü, kentteki tüm liseleri tek tek dolaşarak, açılan kurs için bilgilendirme yapıyor. Bilgilendirme sırasında üniversitelerin spor bölümleri de öğrencilere tanıtılıyor.

GEÇEN YIL BAŞLATILDI

Üniversitede Spor Akademilerini tercih edecek olan öğrencilerin YGS sınavında yeterli puanı alması gerekiyor. YGS puanı ile Spor Akademilerinin yetenek sınavlarına hazırlanacak olan öğrenciler, sınavlara özel kurslarda ücret ödeyerek hazırlanıyor. Ancak bu durum, ailelere ve öğrenciye ekonomik açıdan büyük külfet getiriyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ailelerin ve öğrencilerin büyük sorunu olan bu konuya adeta hızır gibi yetişerek, spor akademileri ve liseleri için Ücretsiz Özel Yetenek Sınavlarına Hazırlık Kursu açtı.

GENÇLERE ÜNİVERSİTE KAPILARI AÇILDI

Bu kurslara katılan çok sayıda genç Türkiye'nin en önemli Spor Akademileri, Polis Meslek Yüksek Okulları, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulları, Polis ve Askeri Liselerine girmeyi başardı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi söz konusu projesini bu yıl Akademi Lise ile ortaklaşa yürütecek. Teorik eğitimlerin merkezi Akademi Lise olacak. Pratik eğitimler ise, geçen yıl olduğu gibi, Büyükşehir Belediyesi'nin Ücretsiz Spor Özel Yetenek Kursları'nda gerçekleştirilecek.

LİSELELİLER BİLGİLENDİRİLİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürlüğü, Beden Eğitim Spor Yüksek Okulu mezunu olan personeli vasıtasıyla kurslar konusunda liselerde bilgilendirme çalışması başlattı. Eğitimler sırasında öğrencilere Ücretsiz Spor Özel Yetenek Kursları'nın başvuru şartları anlatılıyor. Bunun yanı sıra Türkiye'deki beden eğitim yüksekokulları ve spor akademilerinin eğitimi ile ilgili bilgi veriliyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim