• BIST 8737.87
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Liseliler projeleriyle yarışıyor

Liseliler projeleriyle yarışıyor
TÜBİTAK tarafından düzenlenen 48'nci Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın bölge finaline katılmaya değer görülen projeler sergilenmeye...

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 48'nci Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın bölge finaline katılmaya değer görülen projeler sergilenmeye başlandı.

Bu yıl 48. si düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda ön elemeyi geçerek bölge sergisine davet edilen projeler için bir tören düzenlendi. Erzurum Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde düzenlenen törene; Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, TÜBİTAK Erzurum Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan TÜBİTAK Erzurum Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Aydın, bölge olarak 2372 proje arasından 100 tanesinin seçilerek sergilendiğini belirtti. Aydın, " Yarışmaya 12 branştan katılan yaklaşık 175 öğrencimizin projeleri bu gün burada sergileniyor. Bunların içinden 43 projemizi Ankara'ya göndereceğiz" dedi.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu da TÜBİTAK tarafından düzenlenen bu yarışmada Türkiye'nin 10 bölgeye ayrıldığını ve bu bölgeler içerisinde de en fazla projeyi Erzurum Bölgesinin verdiğini söyledi.

Erzurum Teknik Üniversitesi'nin Şehir için bir şans olduğuna dile getiren Vali Azizoğlu ," Erzurum Teknik Üniversitesi Türkiye'nin önemli bir bilim yuvası olma yönünde emin adımlarla ilerliyor. Nasıl ki Ankara'da Orta Doğu Teknik Üniversitesi varsa bu bölgede de Erzurum Teknik Üniversitesi olacaktır. Ben buna yürekten inanıyorum. Çünkü 2012 yılında kurulmuş bir üniversite. Bunun ilk 2 yılının plan ve projeyle geçtiğini düşünürsek geri kalan 2 buçuk yılda böyle bir alt yapı ile birlikte üniversitenin oluşması ve dahi Türkiye'nin çok özgün projelerinin de bu üniversitede yapılmaya başlanması, buranın önemli bir bilim yuvası olma yönünde emin adımlarla ilerlediğinin açık bir göstergesidir".

İnsanlığın özlem duyduğu huzur ve kardeşlik medeniyetini tekrar kuracağız diyen Vali Azizoğlu şöyle devam etti; "Bizim hakim olduğumuz coğrafyada huzur barış ve kardeşlik ilkesi 500 yıldır hakim olmuş. Bizim medeniyetimiz insanlığın aradığı özlem duyduğu arzu ettiği bir medeniyettir. Ondan dolayı inancı kültürü ne olursa olsun insanlık bu medeniyette kendine uygun bir yer buldu. Biz de köklerini geçmişten aldığımız yeni bir medeniyetin tasavvurunu inşa edebilirsek, çağın ihtiyaç ve problemlerini çözebilecek yeni bir medeniyet anlayışını yine hakim kılabilirsek, huzurun ve barışın temin edildiğini bir kez daha tüm dünyaya gösteririz. Bu medeniyet tasavvurunu inşa edecek yerler de üniversitelerdir" dedi.

Konuşmaların ardından lise öğrenimine devam eden öğrenciler tarafından hazırlanarak bölge finaline katılmaya değer görülen projeler sergisi açıldı.

Liseliler projeleriyle yarışıyor

Liseliler projeleriyle yarışıyor

Liseliler projeleriyle yarışıyor

Liseliler projeleriyle yarışıyor

Liseliler projeleriyle yarışıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim