• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C

Liman Faciasında Ölen Çiftin Çocuğu Karardan Memnun Oldu

Liman Faciasında Ölen Çiftin Çocuğu Karardan Memnun Oldu
Tekirdağ Limanı'nda feribottan inen otomobilin denize düşmesi sonucu ölen 4 kişinin çocuklarına toplam 1 milyon 400 bin TL tazminat ödenmesi kararını...

Tekirdağ Limanı'nda feribottan inen otomobilin denize düşmesi sonucu ölen 4 kişinin çocuklarına toplam 1 milyon 400 bin TL tazminat ödenmesi kararını Danıştay 10. Dairesi'nin onamasıyla ilgili konuşan Aysel ve Vecdet Eriş çiftinin oğlu Bilal Eriş, "Adalet sistemine teşekkür ediyoruz ve Türkiye'de adalet varmış diyoruz" dedi.

Danıştay 10. Dairesi, 2012 yılının Mayıs ayında Tekirdağ Limanı'nda feribottan inen otomobilin denize düşmesi sonucu ölen 4 kişinin çocuklarına toplam 1 milyon 400 bin TL tazminat ödenmesi kararını onadı. Verilen bu kararın ardından, İzmir'in Ödemiş ilçesinde yaşayan Aysel ve Vecdet Eriş çiftinin oğlu Bilal Eriş (35) İhlas Haber Ajansı (İHA)'ya kararı değerlendirdi. Mahkemenin kararının yerinde olduğunu ifade eden Eriş, "Olayın başından beri Türkiye'nin adalet sistemine güvendik. O şekilde yola çıktık. Verilen karar ölmüşlerimizi geri getirmeyecek. Kararın devamında yaşanabilecek bu tip olayların engel teşkil edebileceğini düşünüyorduk. Bu karar emsal bir karardır. Rakamsal olarak pek bir anlam ifade etmiyor bizim için; ama sonuçta emsal bir karardır. En azından bundan sonraki süreçte bu tip kazalar yaşanmaz" dedi.

"HAK EDENLER HAK ETTİĞİ CEZAYI ALDI"

Bilal Eriş şöyle devam etti:

"Umut ettiğimiz bu durum bu. Zaten bu nedenle yola çıkmıştık. Adalet sistemine teşekkür ediyoruz ve Türkiye'de adalet varmış diyoruz. Sonuçta lehimize bir karar verilmiş; evet ölmüşlerimiz geri gelmeyecek değil 1 milyon dört yüz, 14 milyon bile geri getirmez. Biz rakamsal da bakmıyoruz duruma. Sadece verilen kararın leyhe olması, hukuk sisteminin Türkiye'de yürüyor olmasının göstergesi olduğu için mutluyuz. En azından hak edenler hak ettiği cezayı aldı. Verilen karardan memnunuz."

OLAYIN GEÇMİŞİ

2012 yılı Mayıs ayında yaşanan kazada, Kırklareli'deki düğün hazırlıkları için İzmir'den yola çıkan dünürler Aysel-Vecdet Eriş ve Zeynep-Ahmet Gülhan çiftlerinin bulunduğu araç, feribottan Tekirdağ Limanı'na inerken ışıklandırmanın ve yön tabelalarının olmadığı limanda denize düştü. Olayda Aysel, Vecdet Eriş ve Zeynep, Ahmet Gülhan hayatını kaybetti.

Olayın ardından Tekirdağ 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ihmali olduğu düşünülen 5 kişinin yargılanmasına başlanmıştı. Emniyet, jandarma ve karayolları tarafından hazırlanan ön raporda otomobil sürücüsü hatalı bulunurken, kazada hayatını kaybeden sürücü Ahmet Gülhan'ın "yorgun, uyku mahmuru olması ve yakamoza aldanması" gerekçesiyle suçlu bulunduğu belirtilmişti.

Bilirkişilerce mahkemeye sunulan raporda, limanın yük, yolcu ve araç için kullanıma müsait olmadığı, kazada hayatını kaybeden Vecdet Eriş, Aysel Eriş, Zeynep Gülhan, Ahmet Gülhan'ın hiçbir kusuru olmadığı belirtildi.

Liman Faciasında Ölen Çiftin Çocuğu Karardan Memnun Oldu

Liman Faciasında Ölen Çiftin Çocuğu Karardan Memnun Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim