• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Lider Çeşme Belediyespor arayı açıyor

Lider Çeşme Belediyespor arayı açıyor
Süper Amatör Lig'in 16. haftasında konuk ettiği Kuruçeşmespor'u 1-0 yenen Çeşme Belediyespor, en yakın takipçileri Bayındırspor ve İzmirspor karşılaşması...

Süper Amatör Lig'in 16. haftasında konuk ettiği Kuruçeşmespor'u 1-0 yenen Çeşme Belediyespor, en yakın takipçileri Bayındırspor ve İzmirspor karşılaşması 1-1 berabere sonuçlanınca, ikinci sıradaki Bayındırspor ile puan farkını dörde çıkardı.

Geçtiğimiz hafta kötü hava ve saha şartlarına rağmen Alaçatıspor ile oynadığı yerel derbi maçını, oynadığı güzel futbolla 3-1 kazanan Çeşme Belediyespor, bu hafta kendi evinde konuk ettiği Kuruçeşmespor'u, istenen futbolu ortaya koyamamasına rağmen 1-0 yenerek, namağlup liderliğini sürdürdü.

Şiddetli rüzgar altında oynanan maçın ilk yarısında her iki takım da, etkili bir futbol ortaya koyamasa da, Çeşme Belediyespor, maçın 45. dakikasında Ferhat'ın ayağından bulduğu golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

Maçın ikinci yarısında da karşılıklı ataklar sonucu değiştirmedi. Maçın son dakikalarında maça ağırlığını koyan Kuruçeşmespor, aradığı golü bulamayınca Çeşme Belediyespor deplasmanından 3 puan bırakarak ayrıldı.

Çeşme Belediyespor, 16. haftayı namağlup lider olarak kapatırken, puanını 36'ya yükseltti. Süper Amatör Lig Beyaz grupta Çeşme Belediyespor'un en yakın takipçileri Bayındırspor 32 puanla ikinci, İzmirspor ise 31 puanla üçüncü sırada yer alıyor.

"Oynanan futbol memnun etmedi, hatalarımızı düzelteceğiz"

Maçın ardından bir açıklama yapan Çeşme Belediyespor Kulübü Başkanı Şerif Gün, galibiyetle gelen üç puanın güzel olduğunu belirterek, "Ama ne yazık ki, her güzel oynadığımız maçtan sonra, futbol kalitesi anlamında bir gerileme yaşıyoruz. Maalesef o olgunluğa erişemedik. Rakibe gereken saygıyı göstermezsek, maçı zorla bitirmiş oluyoruz. Bu ligde, bir iki takım haricinde birbirini yenemeyecek takım yok. Daha önce de söylediğim gibi, güzel olan da bu. Kuruçeşmespor'u kutluyorum. Bize gerçekten direnç gösterdiler. Biz yolumuza devam ediyoruz. Futbol kalitesi anlamındaki sıkıntıyı kendi içimizde çözeceğiz. Maça biraz stresli başladık. Biz ayaklarımızın üstünde durduğumuz sürece bu ligin iyi takımıyız. Galibiyetle gelen üç puan güzel. En yakın takipçimiz olan rakiplerimizin de berabere kalması bizi daha da rahatlattı. Belki bundan sonra daha stressiz, daha rahat futbol oynayacağız. Oynadığımız futbol için çok kötü demek de haksızlık olur. Zaman zaman çok iyi oynuyoruz. Ama işin fantazi tarafına kaçtığımız zaman çok bocalıyoruz. Rakibe direnç ve güç veriyoruz. Daha diri savunma yapmalarına neden oluyoruz. Tabi, o güzel oyunla beraber gol çıkarabilsek, rakibimiz zaten oyundan düşecek. Bu hatalarımızı düzelteceğiz" diyerek oynanan oyundan duyduğu memnuniyetsizliğini ifade etti.

"Derbilerden sonra oyuncuyu maça konsantre etmek zor oluyor"

Çeşme Belediyespor Teknik Direktörü Malik Gençalp de yaptığı değerlendirmede, şunları söyledi; "Önemli maçlardan sonra kötü oynamak, Türk futbolunun hastalığı. Derbilerden sonra oyuncuyu maça konsantre etmek zor oluyor. Hafta başından beri bu maçın zor olacağını söyledik. Ama maalesef, üst liglerde bile bu konsantrasyon eksikliği yaşanıyorsa, bizim de yaşamamız doğal. Bu bir eksiklik değildir. Futbolcuların ufak tefek zaaflarıdır. Hafta içerisinde hep bu maçları örnek göstererek düzelteceğiz. Neticesinde iyi oyun oynadık. Ama Gaziemirspor maçında yaptığımız birkaç hatayı bu maçta da tekrar ettik. Çıkış halinde, fuzuli işler yaparak topları kaptırdık. Son dakikalarda gol de yiyebilirdik. Ama önemli olan kazanmak. Kazandığımız için mutluyuz. Yolumuza devam ediyoruz. Bütün camiamızı, taraftarlarımızı maçlarımıza bekliyoruz" diye konuştu.

Alaçatıspor son dakikada galip

Öte yandan Alaçatıspor da deplasmanda karşılaştığı Torbalı Çaybaşıspor'u 1-0 yenmeyi başardı. Alaçatıspor'un galibiyet golünü, 90+2'de Tacettin Küçükbayır attı. Alaçatıspor, son dakikada bulduğu golle puanını 27'ye yükselterek, lig sıralamasında beşinciliğe yükseldi.

27 Ocak Cumartesi günü, saat 13.00'de oynanacak karşılaşmalarda, Çeşme Belediyespor, kendi sahasında Güzelbahçe Belediyespor'u ağırlayacak. Alaçatıspor ise Narlıdere Ali Artuner Sahası'nda oynayacağı Narlıdere Belediyespor deplasmanında puan arayacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim