• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

Kyk’dan Kutlu Doğum Programı

Kyk’dan Kutlu Doğum Programı
VAN (İHA) – Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Gevaş Yurt Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik "Kutlu Doğum" programı düzenlendi.

VAN (İHA) – Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Gevaş Yurt Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik "Kutlu Doğum" programı düzenlendi.

Yurtta düzenlenen programa KYK İl Müdürü M. Şerif Özalp, İdari İşletme Müdürü Mustafa Zorer, Yurt müdürleri Nafis Ceylani, Übeydullah Arvas, Şeref Yıldız, personel Şube Müdürü Murat Öztürkçi, Hamdullah Çoban, Hüsrev Paşa Camii İmam-Hatibi Hattat Ahmet Hüsrev Koyuncu, KYK Gevaş Yurt Müdürü Oktay Durmaz, KYK Basın Danışmanı İrfan Soytürk ve öğrenciler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda kısa bir konuşma yapan KYK İl Müdürü M. Şerif Özalp, yurtları bir otel anlayışından çıkarıp ikinci bir üniversite düzeyine getirmenin gayreti içinde olduklarını belirterek, "Arkadaşlar Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen bu programda hepinizi bir arada görmek bizi mutlu etti. Sözü çok fazla uzatmak istemiyorum. Hz Ali'nin bir sözü ile bitirmek istiyorum. "Bütün müminler kardeştir" diyor. Bütün insanlar insanlıktan kardeştir. Bizler birlik ve beraberlik içinde yaşamak ve ortak noktalarda birleşmek zorundayız" dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Ferzende İdiz ise birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. İslam dünyasının birlik ve beraberliğe büyük ihtiyacı olduğunu vurgulayan İdiz, "Kürtlerin ne kadar hakkı varsa Türkler'in de o kadar hakkı var. Türkler'in ne kadar hakkı varsa Kürtler'in de o kadar hakkı var. Çanakkale Kürtlerin, Türklerin veya Çerkez'in değil, Çanakkale İslam'ındır. Orada İslam kendini göstermiştir. Orada Doğu ve Güneydoğu bölgesinde, yani Kürtlerin yoğun olduğu yerlerden tam bin 824 askerimiz şehit olmuştur. Ama oraya Kürtlük veya Türklük için gitmediler. Oraya Allah'ın dinini yüceltmek için gittiler" dedi.

Müslümanların ve Ermenilerin Bin 400 yıl birlikte huzur içinde yaşadığını ifade eden İdiz, "100 yıl önce 1914-15 yılında Rusya Ermenileri kışkırttı ve "Ayrılın sizlere devlet verelim" dediler. Ermenilerin ellerine silahları verdiler ve Ermeniler yıllardır birlikte yaşadığı kendi komşusu olan Kürtleri katlettiler. Yine enteresandır aradan 100 yıl geçti. Hepsi birbirine amca çocuğu olan Arapları birbirine düşürdüler. Bu bölgede oluk oluk kan akıtıyorlar. Biz Müslümanların birlik içinde yaşama zorunluluğu var. Allah'ın, bizim birbirimizi sevmesine ihtiyacı yoktur, ancak bizim huzurlu olmamız, birlik ve beraberlik içinde yaşayabilmemiz için birbirimizi sevmeye ihtiyacımız vardır. Onun için Allah Kur'an-ı Kerim'de "ancak müminler kardeştir" diye buyurmuştur. Türk, Kürt veya Arap'ın birbirinden üstünlüğü yoktur. Ancak tüm müminler kardeştir. Bu kardeşlik ırklar üstü bir kardeşliktir. Evrensel bir kardeşliktir. Bizim Müslüman olarak birbirimizi sevmeye ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Sivevizyon gösterisi ve ilahilerin okunduğu program; öğrencilere gül ve kitap hediye edilmesi ile sona erdi.

Kyk’dan Kutlu Doğum Programı

Kyk’dan Kutlu Doğum Programı

Kyk’dan Kutlu Doğum Programı

Kyk’dan Kutlu Doğum Programı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim