• BIST 9879.61
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Kuzka, Çankırı’da Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kuzka, Çankırı’da Gazetecilerle Bir Araya Geldi
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Çankırı'da gerçekleştirdiği faaliyetler ve projeler hakkında Çankırılı gazetecilerle bir araya gelerek, bilgilendirmede...

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Çankırı'da gerçekleştirdiği faaliyetler ve projeler hakkında Çankırılı gazetecilerle bir araya gelerek, bilgilendirmede bulundu.

KUZKA Genel Sekreteri Ramazan Çağlar, KUZKA'nın Çankırı'da gerçekleştirdiği faaliyetler ve projeler hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla Koç Otel'de Çankırı Gazeteciler Derneği Başkanı Özgür Alantor ve dernek üyesi basın mensupları ile bir araya geldi.

Sinop, Kastamonu ve Çankırı bölgesini kapsayan KUZKA'nın Çankırı'ya sağladığı destekleri değerlendiren Genel Sekreter Çağlar, Çankırı'ya KUZKA tarafından bugüne kadar sağlanan toplam destek tutarının 21,6 milyon TL olduğunu belirterek, Çankırı'da eş finansmanla birlikte harekete geçirilen kaynak tutarının 50 milyon TL civarında olduğunu ifade etti. Genel Sekreter Çağlar, söz konusu destekler sonucunda Çankırı'da 700 kişilik istihdam oluşturulduğunu ifade ederek, 137 de yeni ürün geliştirildiğini söyledi.

Çankırı'da KUZKA tarafından mali destek sağlanan projeler hakkında da bilgiler veren Genel Sekreter Çağlar, AKBAK Tuz Oteli, Tuz Mağarası Projesi, Çankırı'da Eğitimde Engeller Kalkıyor Projesi, Gölbahçe Arberetum ve Doğal Yaşam Parkı Projesi, Çerkeş Organize Sanayi Bölgesi Doğalgaz ile Buluşuyor Projesi ve Kurşunlu Mesire Alanı Projesi ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

KUZKA'nın ilk Güdümlü Proje desteği kapsamında desteklenen Çankırı Belediyesi Güneş Enerjisi Santrali Güdümlü Projesi de, Genel Sekreter Ramazan Çağlar tarafından ayrıntılı bir şekilde basın mensuplarına anlatıldı.

KUZKA'nın hedef kitlesi tarafından daha çok hibe desteği veren bir kurum olarak bilindiğini vurgulayan Çağlar, bundan sonraki süreçte bölgenin politikalarını belirlemek, kalkınma planlarını uygulamak amacıyla 2015 yılından sonra Ajansın ihracat ve turizmi ana hedef olarak belirlediğini kaydetti. Bu hedeflere yönelik yapılan çalışmalara değinen Genel Sekreter Çağlar, ihracatın geliştirilmesi amacıyla öncelikli olarak dış ticaret analiz ve raporlarının hazırladığını ve devamında da ajans tarafından dış ticaret eğitimleri düzenleneceğini ifade etti. Çağlar, ayrıca bu amaçla yıl içinde İran İslam Cumhuriyeti'ne bir heyetle ticari amaçlı ziyaret planlandığını açıkladı.

Turizm konusunda Ajans tarafından yürütülen çalışmaları da paylaşan Genel Sekreter Ramazan Çağlar, şöyle konuştu: "Bölgede turizmin gelişmesine yönelik Ajansımız tarafından yeni bir proje hazırlanıyor. Bu proje kapsamında tüm tanıtım materyallerinin tek elden üretilmesi amacıyla çalışmalara başlandı. Bu kapsamda yaklaşık 49 tane tanıtım filmi, 1000'i aşkın yüksek çözünürlüklü hava fotoğrafı, her il için turizm portalı, cep telefonu aplikasyonu gibi yılsonunda çıktıları görebilecek bir proje yürütmekteyiz. Proje tamamlandıktan sonra üç ilimiz de hazırlanan tüm materyalleri ücretsiz bir şekilde kullanma hakkına sahip olacak"

Ayrıca bölgenin profesyonel olarak tanıtımını yapmak amacıyla ulusal ve uluslararası turizm fuarlarına katılım sağlamaya devam edileceğini söyleyen Çağlar, bu amaçla Travel Turkey, ITB Berlin ve ATM Dubai Fuarı'na turizm acenteleri ve otelleri ile birlikte katılarak hem tanıtım hem de iş bağlantısı sağlandığı bilgisini paylaştı.

KUZKA Genel Sekreteri Ramazan Çağlar, bölgede kamu yatırımlarının stabil hale gelmesi ve bölgenin yatırım kaynaklarının artması amacıyla BAKAP'ın Batı Karedeniz Bölgesinde uygulanması gerektiğine dikkatleri çekti. Genel Sekreter Çağlar, Kalkınma İdaresi için yeni bir teşkilat kurmak yerine, bölgesel düzeyde Kalkınma Ajanslarının edindiği planlama, uygulama ve izleme tecrübesi ile bölgede tüm sosyal, ekonomik detaylara sahip olan iki Ajansın (KUZKA ve BAKKA) BAKAP'ın plan ve idaresini rahatlıkla yürütebileceğini vurguladı.

Çağlar, ayrıca BAKAP'ın bölgeye kazandırılması ile GAP'ta olduğu gibi bölgenin yatırımda öncelikli olacağını ve bütçesinin artacağını belirtti.

Genel Sekreter Çağlar tarafından BAKAP'ın yerel aktörler tarafından desteklenmesi ve benimsenmesi temennisinin de dile getirildiği bilgilendirme toplantısı, Çankırı özelinde yapılan karşılıklı görüş alışverişleri ile sona erdi.

Kuzka, Çankırı’da Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kuzka, Çankırı’da Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim