• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Kutlu Doğum’da Birlik Çağrısı Yapılacak

Kutlu Doğum’da Birlik Çağrısı Yapılacak
Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, 9-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan 2016 Kutlu Doğum Haftası temasının "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet insanlığı...

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, 9-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan 2016 Kutlu Doğum Haftası temasının "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet insanlığı yaşatmak için Gelin Birlik Olalım" olarak belirlendiğini açıkladı. Müftü Cihan hafta boyunca Manisa merkezde çocuklar için "Anne Peygamber Nerede', gençler için "Gençlerle Söyleşi', Namaz sürelerinin tercüme ve tefsiri ile Kur'an-ı Kerimlerden oluşan kitap setlerinden 20 bin adet kitap dağıtılacağını belirtti.

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan Müftülük binasında Müftü Yardımcıları Sevinç Tepekaya ve Yusuf Arslan ile birlikte 3 ayların başlangıcı ve Kutlu Doğum Haftası ile ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, "İnanç yönüyle Tevhid inancını tekrar idrak etmeye, anlamaya, kendi inanç dünyamızı sorgulamaya gayret edeceğiz. Oluşan bu inanç, Tevhid dünyasının sosyal hayıtımıza, gündelik hayatımıza yansımasını olan Vahdet yani birliği sorgulamaya çalışacağız. Hem inanç dünyamız hem de ibadet dünyamızı, gündelik hayatımızı Kuran ve sünnet ışığında ele alacağız. Birlik ve beraberlik konusunda zaman zaman zafiyetlerimiz oluşuyor. Bunları bu vesileyle yeniden görmüş olacağız. İlçelerde yapılan etkinliklere elimizden geldikçe katılacağız. Her programda vatandaşları gül ve kitap dağıtacağız. Kutlu Doğum Haftasının hayırla vesile olmasını diliyorum." dedi.

Uzun süredir içeride ve dışarıda bir takım sorunların yaşandığına dikkat çeken Müftü Cihan, "Birbirimize tavır alıyoruz. Bu tür olumsuzlukları ortadan kaldırmalıyız. Biz birlikte yaşamalıyız. Bundan dolayı bu yılın temasını gelin birlik olalım diye belirledik." diye konuştu.

PROGRAM

Kutlu Doğum Haftası kapsamında 11 Nisan Pazartesi günü saat 14.30'da Manolya Meydanında Mehter konseri düzenlenecek. 13 Nisan Çarşamba günü saat 20.00'da Kültür Sitesi Lale Salonunda Yunusemre Anadolu İmam Hatip Lisesi Kutlu Doğum Programı, 14 Nisan Perşembe Günü saat 10.00'de Lale Salonu önünde Türk Kızılayı Kan Bağış Kampanyası, 14.30'da Lale Salonunda "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" Paneli düzenlenecek. 19 Nisan Salı günü saat 14.30'da Bedesten Nikah Salonu kadınlara yönelik konferans, 25 Nisan Pazartesi günü saat 14.15'te Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezi'nde üniversite gençliği Kutlu doğum buluşmasıyla Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri tamamlanacak.

Hafta boyunca Manisa merkezde çocuklar için "Anne Peygamber Nerede', gençler için "Gençlerle Söyleşi', Namaz sürelerinin tercüme ve tefsiri ile Kur'an-ı Kerimlerden oluşan kitap setlerinden 20 bin adet kitap dağıtılacağı öğrenildi.

Kutlu Doğum’da Birlik Çağrısı Yapılacak

Kutlu Doğum’da Birlik Çağrısı Yapılacak

Kutlu Doğum’da Birlik Çağrısı Yapılacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim