• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu
Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, seçimlerden önce söz verdikleri projeleri tek tek faaliyete geçirdiklerini belirterek 2016 ve 2017 yıllarının...

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, seçimlerden önce söz verdikleri projeleri tek tek faaliyete geçirdiklerini belirterek 2016 ve 2017 yıllarının Kütahya için atılım yılı olacağını söyledi.

Başkan Kamil Saraçoğlu, yaptığı açıklamada, Bakanlıklar ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da destekleri ile kesinlikle ödenek sıkıntısı çekmediklerini kaydetti. Söz verdikleri tüm projeleri faaliyete geçirmeye başladıklarını anlatan Saraçoğlu, "2016 ve 2017 yılı Kütahya için yatırım yılı olacak. Bunun müjdesini buradan veriyorum" dedi.

Göreve geldikleri günden beri durmadan çalıştıklarını ve önemli işlere imza attıklarını söyleyen Başkan Saraçoğlu, yapılan çalışmalardan vatandaşlarında memnun olduğunu belirtti. Göreve geldiklerinde birçok eleştiriye maruz kaldıklarını ifade eden Başkan Saraçoğlu şunları söyledi;

"PROJELERİMİZ BİR BİR GERÇEKLEŞECEK"

"Biz göreve geldiğimiz de ilk dönemlerde bir eleştiriye uğramıştık. Hemşehrilerimiz bu çalışmalarımızın hemen başlamasını istemişlerdi. Ama bu projeleri Kütahya'ya yararlı olan faydalı olan projeleri uygulamak önemliydi, doğru projeyi uygulamak önemliydi, projeyi iyi yaparsanız uygulaması çok kolay oluyor, ama projeyi yarım yamalak yaparsanız uygulamada sıkıntılar yaşandığını görüyoruz. Biz de proje üzerine özelikle çok titiz bir şekilde duruyoruz. Biz artık seçim zamanı çalışan bir belediyeden ziyade, biz ekibimizle beraber Kütahya aşığıyız, Kütahya'ya çakılan her bir çivinin Kütahya halkına yararlı olduğunu biliyoruz ve bu konuda da hiçbir ayrım yapmıyoruz kurum ayrımı yapmıyoruz bu konuda da beraber proje götürme konusunda gayretlerimiz oluyor. Devlet demir yolları ile biz o projeyi takip etmeseydik, o projeyi gerek Ankara nezdinde gerek bölge müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulunmasaydık 4 alt geçit 1 üst geçit bu dönemde olmazdı yani 5 yıl 10 yıl sonraki dönemlerde olurdu ama biz Türkiye'de ilk defa devlet demir yollarının yapmış olduğu projeyi Kütahya'da uyguluyoruz."

"GENEL BÜTÇEDEN ÖNEMLİ KAYNAK ALDIK"

Kütahya Belediye bütçesinin yanında genel bütçeden de önemli kaynaklar aldıklarını hatırlatan Saraçoğlu, "Gerek bakanlıklar gerek başbakanımızın sayesinde şu anda ödenek sıkıntısı çekmiyoruz. Kentsel dönüşümde bin 453 konutun ihalesini ilan ettik 9'unda bir ön ihale yapacağız bir ay sonra resmi ihaleyi gerçekleştireceğiz. Bin 453 konutun maliyeti 250 milyonun üzerinde ve bunun tamamı çevre ve şehircilik bakanlığı bütçesinden karşılanacak bir rakam. Demir yollarının tümü zaten ulaştırma bakanlığının bütçesinde, artıma ile ilgili ihale bitti şimdi yer teslimini yapıyoruz ve ilk ödeneği de Avrupa Birliği fonları yaptı" diye belirtti.

"2016 BÜTÇEMİZ 269 MİLYON TL"

Kütahya Belediyesini devraldıklarında 185 milyon bütçesi olduğunu hatırlatan Başkan Saraçoğlu, "Geçen yıl 226 milyon bir bütçeye çıkarmıştık şu an itibari ile bu yıl 269 milyon bir bütçe ortaya koyduk. Biz bu güne kadar hayatımızla ticaretle uğraştık bununda bize bir artısı bir avantajı var borçtan korkmamak lazım devlet her zaman borcunu öder önemli olan Kütahya halkına Kütahya şehrine yararlı projeler ortaya koymak israf etmeden lüzumsuz proje koymadan Kütahya'ya yararlı projeleri getirdiğimiz zaman halkımızın bizim arkamızda olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim