• BIST 9932.76
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

Kuşadası’nda köprülü kavşak temeli atıldı

Kuşadası’nda köprülü kavşak temeli atıldı
Kuşadası'nın trafik sorununu, turizm sezonu öncesi asgariye indirmeye hedefleyen Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu, Sabri Mumcu ve...

Kuşadası'nın trafik sorununu, turizm sezonu öncesi asgariye indirmeye hedefleyen Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu, Sabri Mumcu ve Kadınlar Denizi Caddesi üzerinde yapılacak olan köprülü kavşağın temelini attı. Çerçioğlu, Sabri Mumcu ve Kadınlar Denizi Caddesi'ne yapılacak kavşakla trafik sorununun çözüleceğini söyledi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, temel atma töreninde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: "Kuşadası ilimizin turizmde göz bebeğidir. Kuşadası yatırımlarla hak ettiği noktaya gelecek demiştik. Biz hizmet için yola çıktık. Bugün Kuşadası'nda sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz. Sabri Mumcu ve Kadınlar Denizi Caddesi köprülü kavşağı 850 metre uzunluğunda her biri 40 metre uzunluğunda 2 ayrı tünelle desteklenecek. Toplam bin 250 fore kazık imalatı yapılacak. 1o Haziran'da da açılışını yapacağız. Bu köprülü kavşak tamamlandığında bu bölgenin trafiği daha güvenli ve rahat olacak.

Kuşadası'nın en büyük sorunlarından bir tanesi özellikle yazın trafik ve otopark sorunlarıdır. Bu sorunları çözeceğiz. Bunun yanında kavşakların bulunduğu güzergah ile köprülere bağlana n diğer yollar toplamda 2 km yol, refüj ve kavşak düzenlemesini de bitireceğiz. ASKİ olarak Kuşadası'na 2015 yılında 7 milyon 800 bin TL yatırım yaptık.

Kuşadası'na 15 bin 800 metre içme suyu, 3 bin 500 metre kanalizasyon 2 bin 450 metre yağmur suyu hattı yaptık. Bu yıl içinde Kirazlı içme suyu ishale hattı ile DY4 ve DY1 içme suyu ishale hattı çalışmalarına başlayacağız. Bu yılsonuna kadar 32 bin 700 metre içme suyu,3 bin 150 metre yağmur suyu, 8 bin 500 metre kanalizasyon hattını yapacağız. Davutlar Güzelçamlı gurup kanalizasyon inşaatına bu ayın sonunda başlıyoruz. Kuşadası atık su arıtma tesisi inşaatının da yüzde 80'i tamamlandı. Ağustos ayında hizmete girecek. Kuştur yolu, Hasan Reis Bulvarı, Mehmet Işık caddesi Davutlar Mahalle yollarının hepsini asfaltıyla yağacağız."

Daha sonra dualarla Sabri Mumcu ve Kadınlar Denizi Caddesi köprülü kavşağı temeli atıldı. Temel atma törenine, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.Cihan

Kuşadası’nda köprülü kavşak temeli atıldı

Kuşadası’nda köprülü kavşak temeli atıldı

Kuşadası’nda köprülü kavşak temeli atıldı

Kuşadası’nda köprülü kavşak temeli atıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim