• BIST 8718.11
  • Altın 2247.662
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1788
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Kurutmalık salça ve turşuluklara yoğun ilgi

Kurutmalık salça ve turşuluklara yoğun ilgi
Gaziantep'in Araban ilçesinde kış mevsiminde bölge halkının vazgeçilmezi kurutmalıkların yapıldığı dolmalık biber, patlıcan, kabak ile salçalık...

Gaziantep'in Araban ilçesinde kış mevsiminde bölge halkının vazgeçilmezi kurutmalıkların yapıldığı dolmalık biber, patlıcan, kabak ile salçalık ve turşuluklar yoğun ilgi görüyor.

Araban Ovasının değişik bölgelerinde doğal olarak yetiştirilen ve her yıl Haziran ayında ilk hasadına başlanan kurutmalık, biber, patlıcan, kabak ile salçalık biber ve turşuluk üretimi bölge insanının yüzünü güldürüyor. Büyük zahmetlerle hazırlanan kurutmalık ve salçalık biber, patlıcan, kabak ile turşuluklar yoğun ilgi görüyor.

Arabanlı çiftçilerden Hacı Ali Gül ve ailesi, her gün sabah erken saatlerinde topladıkları kurutmalık, salçalık ve turşuluk sebzeleri, güneşin altından kurutarak, satışa hazır hale getirdiklerini ifade etti. Aşırı sıcaklarda ve zahmetli bir çalışma ile hazırlanan kurutmalık, salça ve turşulukları satarak geçimini sağladıklarını belirten Ali Gül, "Ailemle birlikte yetiştirdiğim kurutmalık biber, patlıcan, kabak ile salçalık biber ve turşuluk üretiminde yaklaşık 8 ton ürün elde ettik. Bu ürünleri kurutmalık ve salçalık ihtiyacının yanı sıra turşuluk ve el yapımı pul ve toz biber ihtiyaçlarının karşılanması için hazır hale getiriyoruz. İpe dizilen ve içerisinde 50 adet dolmalık biber bulunan düzümleri, 12,5 liradan, dolmalık yaş patlıcanın bir kilogramını 1 TL'den, salçalık biberin bir kilogramını 1,5 lira, turşuluk acurun(hıta) da bir kilogramını 1 liradan satıyoruz. Haziran ayında hasadına başladığım kurutmalık, salçalık ve turşuluk hıta satışlarını Eylül ayının sonlarında Ekim ayına sayılı günler kala bile hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde geçmesi nedeniyle hala eşimle birlikte dolmalık ile pul ve toz biber yapmak için biber kurutmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Kurutmalık salça ve turşuluklara yoğun ilgi

Kurutmalık salça ve turşuluklara yoğun ilgi

Kurutmalık salça ve turşuluklara yoğun ilgi

Kurutmalık salça ve turşuluklara yoğun ilgi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim