• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Kurumlar Vergi Rekortmeni Bu Yıl Da Değişmedi

Kurumlar Vergi Rekortmeni Bu Yıl Da Değişmedi
Malatya'da, kurumlar vergisi rekortmeni değişmedi. Gözde Sağlık Grubu olarak bilinen Ultra Emar Sağlık Merkezi, bir kez daha vergi rekortmeni oldu.

Malatya'da, kurumlar vergisi rekortmeni değişmedi. Gözde Sağlık Grubu olarak bilinen Ultra Emar Sağlık Merkezi, bir kez daha vergi rekortmeni oldu. Gruba bağlı Gözde Kışla Hastanesi ise altıncı sırada yer aldı.

2014 yılı vergilendirme dönemi Yıllık Kurumlar Vergisi beyanlarına ilişkin olarak 2015 Nisan ayında verilen "Yıllık Kurumlar Vergisi Beyannamelerinin" değerlendirilmesi sonucunda Malatya ilinde en çok vergi beyan eden mükellef bir kez daha Gözde Sağlık Grubu olarak bilinen Ultra Emar Sağlık Merkezi oldu. Kurumlar vergisi rekortmenliğini 11 yıldır elinde bulunduran Gözde Sağlık Grubu, vergi rekortmenliği listesinde birinci sıradaki yerini korudu. Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, Gözde Sağlık Grubu'nu ziyaret ederek, Kurumlar Vergi Rekortmeni olan Özel Gözde Hastanesi'ne plaketini takdim etti. Kurumlar Vergi Rekortmeni olan Gözde Sağlık Grubu'nun plaketini Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Karaman aldı. Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, ziyarette yaptığı konuşmada, "Gözde Grubu'nun zaten önceki yıllarda da vergi rekortmenliği var. Ben bu faaliyetlerden dolayı Gözde Grubu ve şirketlerine ayrı ayrı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

"VERGİ VERMENİN KUTSİYETİNİ BİLEN BİR GRUBUZ"

Malatya'ya yaptığı sağlık yatırımlarıyla adından söz ettiren Gözde Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Karaman ise Kurumlar Vergisi'nde Ultra Emar Sağlık Merkezi yani Gözde Sağlık Grubu birinci, Güven Sağlık Hizmetleri yani Gözde Kışla Hastanesi'nin ise altıncı olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Karaman, "Yıllardır bu manzara değişmiyor. Son 11 yılda Kurumlar Vergi rekortmenleri listesinde sürekli yer aldık. Uzun yıllardır da birinci sıradayız. Bu, kurumumuzun vergi vermenin kutsiyetini ve manasını anlamış olduğunu gösteriyor. Bu başarı bizden ziyade Gözde ailesinin, aile bilinci içerisinde gayretli ve özverili çalışmalarının sonucunda gelmiş bir başarıdır. Grup olarak zaten vergi bilincinin, vergi vermenin kutsiyetinin farkındayız. Her ne kadar üreten, vergisini veren bireyler olmamızla birlikte, bir toplumda yaşayan ve kamu yatırımlarından faydalanan bir vatandaşız aynı zamanda. Kamu yatırımları, toplumsal yaşamın idamesinde temel yaşamsal unsurlardır. Bunların en büyük kaynağı da ödediğimiz verdilerdir. Türkiye'miz şuanda koskoca bir şantiye halinde. 3. köprünün son tabliye kaynak töreni yapıldı. Avrasya tüneli geçişleri, 3. havalimanı gibi devasa projeler son hızla devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Karaman, Türkiye'nin en zengin iş adamlarının şirketlerinin Malatya dışında olduğuna dikkat çekerek, büyükşehir belediyelerinin kaynaklarının ödenen vergiler oranında belirlendiğine dikkat çekti. Karaman, "Malatya'mızın gelişmesi ve hak ettiği seviyelere ulaşması açısından bu konu büyük önem taşıyor. Türkiye genelinde ve dünya iş hayatında çok önemli iş adamlarımız ve markalarımız var. Türkiye'nin en zengin 100 iş adamı listesinde 6 tane Malatyalı iş adamımız yer alıyor. Listeye girmeyen belki onlarca, yüzlerce önemli iş adamlarımız var. Ama maalesef bütün bu şirketlerin merkezleri Malatya dışında bulunuyor. Dolayısıyla bunların ödedikleri vergilerin Malatya'ya herhangi bir katkısı olmamaktadır. Buradan iş adamlarına seslenmek istiyorum, hemşehrilik ve vefa borcu olarak bu şirket merkezlerini Malatya'ya getirmelerini rica ediyorum. Bu, Malatya'nın zenginleşmesinin ve yatırımlarının artması açısından hayati öneme sahip. Gözde Grubunun kazandıklarını İzmir'e yatırdığı yönünde bazı söylentiler var. Bu aldığımız plaket ve vergi rekortmenleri listesindeki sıralamalarımız bu haberleri tekzip etmektedir. Biz, her zaman Malatya'dayız, Malatya'da olmaya daha güçlenerek, yatırımları daha da artırarak olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim