• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Kurtulmuş: Yapılmamış bir operasyon olacak

AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş cemaate yönelik açıklamalar yaptı. Kurtulmuş, cemaatin yeni planını açıkladı.
Güneş Gazetesi'nin Ankara Temsilcisi Talat Atilla'ya konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş cemaatle ilgili olay yaratacak iddialarda bulundu. 
 
İşte Kurtulmuş'un cemaat iddiaları;
 
HİÇ YAPILMAMIŞ BİR OPERASYON OLACAK
 
Muhtemelen başka meseleler ortaya çıkarabilirler. 2014’teki Cumhurbaşkanlığı seçimi Türkiye için önemli bir sistem değişikliğinin başlangıcıdır. Artık doğrudan doğruya cumhurbaşkanını halk seçecek. Bu nasıl halk için sevinilecek bir durumsa eski Türkiye’yi yöneten birtakım çevreler içinse rahatsız edici bir durumdur. Eski Türkiye’de kapalı kapılar ardında Türkiye’nin iktisadi ve siyasi elitleri kimi cumhurbaşkanı yapmak istiyorsa onu yaptılar. Artık, halkın istediği birisi doğrudan doğruya halkın oylarıyla cumhurbaşkanı olacak.
 
Bunun için birtakım operasyonlar yapacaklarını tahmin edebiliyorum. Ama bunun halk tarafından görülmüş olması belki başka yollara tevessül ettirecektir.
 
KORKUTAN SENARYO
 
Mesela Türkiye’nin terörist gruplarla bağlantılı bir devlet olduğu imajını doluşturmak isteyen dışarıda çok sayıda mihrak var. Onlarla işbirliği içerisinde olan içerideki mihrakların olduğunu da görüyoruz. Özellikle Suriye’deki terörist gruplarla Türkiye’yi irtibatlandırarak Türkiye’yi Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesine çıkarmak gibi bir senaryoyu dahi kurguluyor olabilirler.
 
 
CEMAATLE SAVAŞ NE ZAMAN BİTER?
 
Demokrasilerde bir numaralı soru, demokratik meşruiyetin kaynağı nedir? Demokratik meşruiyetin kaynağı halkın iradesidir. Bir hükümet halkın iradesiyle iş başına geldikten sonra demokratik meşruiyeti hiçbir iç ve dış vesayet odağı ile paylaşmaz. Bir STK ya da lobi olarak herkesin kendi görüşlerini hükümetle paylaşmasına eyvallah. Bundan memnun da oluruz. Ama bunun dışında her kim demokratik meşruiyetin paydaşı olmaya kalkarsa buna meşru hiç bir hükümet müsaade etmez. Bugün olan şey de budur. Herhangi bir yapı hükümetin koalisyon ortağı değil. Seçimle almadığı bir gücü kimse kullanamaz.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim