• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

Kürt şarkıcıdan HDP'yi kızdıracak açıklama!

Kürt şarkıcıdan HDP'yi kızdıracak açıklama!
Diyarbakır'da evinin önünde darbedilen, Çiyarger olarak tanınan Kürt şarkıcı Mehmet Karakuş, HDP ve PKK'yı topa tuttu. Karakuş, PKK'nın HDP'ye de baskı yaptığını iddia etti.

Diyarbakır'da Kürtçe şarkılar seslendiren ve "Çiyager" olarak tanınan şarkıcı Mehmet Karakuş, bir grup tarafından darbedilmesiyle ilgili, açıklama yaptı.
Diyarbakır'da Kürtçe şarkılar seslendiren ve "Çiyager" olarak tanınan şarkıcı Mehmet Karakuş, bir grup tarafından darbedilmesiyle ilgili, "Kendi düşüncemi bir sanatçı olarak paylaştım. Demokrasi çerçevesi içinde ben de eleştirimi yaptım. Maalesef demokrasiyi kaldıramayan güçler burada çirkinliğini gösterdi" dedi.


PLANLI BİR ŞEKİLDE DARP EDİLDİM

Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesinde tedavisi süren Karakuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, verdiği demecin ardından planlı bir şekilde darp edildiğini, evinden çıktıktan sonra sopalı bir grubun saldırısına uğradığını söyledi.


FİKİRLERİMİ PAYLAŞTIM DİYE SALDIRIYA UĞRADIM

"Arabayla gelmişler. Evimin civarında beklemişler. Böyle bir şey beklemediğim için çevreye bakma gereği duymadım" diyen Karakuş, bir sanatçı olarak fikirlerini paylaştığı için saldırıya uğradığını belirtti.


ÇİRKİNLİKLERİNİ GÖSTERDİLER

Karakuş, şöyle devam etti: Cumhurbaşkanını, başbakanı, hükümeti ya da başkalarını siz eleştirmediniz mi? BDP, HDP, DBP veya sol örgütler olarak yaptınız. Kendi düşüncemi bir sanatçı olarak paylaştım. Demokrasi çerçevesi içinde ben de eleştirimi yaptım. Maalesef demokrasiyi kaldıramayan güçler burada çirkinliğini gösterdi.''


TEHDİT EDİLİYORUM

Dolaylı olarak tehditler aldığını ifade eden Karakuş, "Ben zamanında onlarla beraberken çok iyiydim. Şimdi gerçekleri söylediğim için karalanıyorum. İnsanlar her şeyi çok iyi anlıyor. Eski partililer benim ne kadar haklı olduğumu söylüyorlar ve benim yanımda olduklarını ifade ediyorlar. HDP'nin siyasetini doğru görmüyordum. KESK'in yöneticisiyken bile kendi düşüncelerimi paylaşıyordum. Eski eşim, ailem işin içine girince tabi insanı daha çok ilgilendiriyor. Eksik ve yanlış gördüğüm şeyleri söylemek zorundayım" diye konuştu.


UYANIN ARTIK KANDIRILIYORUZ

HDP'de demokrasi, özgürlük ve insan hakları için savaştığını söyleyen kesimlerin başkalarının düşüncelerine saygı göstermediğini ve şiddet uyguladığını aktaran Karakuş, bunları sorumlu bir sanatçı olarak dile getirdiğini, artık tüm insanların uyanmasını istediğini anlattı. "Artık uyanın kandırılıyoruz. Lütfen herkes bunun farkına varsın diyorum" ifadesini kullanan Karakuş, şunları kaydetti:

ERDOĞAN'IN ÇABALARINI GÖRMEDİLER

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan olduğu dönemde Kürt sorunuyla ilgili çabaları vardı. Bu çabaları görmeyen, siyasetten anlamayanlar da vardı. Kendi istekleri ve hırslarını dikte edenler vardı. 'Benim istediklerim doğrultusunda gidilecek' diye yürüyen bir kesim vardı. Türkiye'deki askeri vesayeti siyasete baskı uyguladığı için çok eleştiriyorduk.


PKK HDP'YE AYNI BASKIYI YAPIYOR

Şimdi PKK aynısını HDP'ye yapıyor. Bu nasıl bir çelişki? Herkes silahların gömülmesi gerektiğini, siyasi diyaloğun başlaması bilincini taşıyor ve ben de o insanlardan birisiyim. Bütün savaşlar, çatışmalar, kargaşalar yine barışla bitmiyor mu? Barışın güzellikleri varken lütfen kimse savaşı tercih etmesin. Kürt halkı artık PKK'ya baskı uygulasın."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim