• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Kürt sanatçılar, Cizre’deki arkadaşlarının kurtarılmasını istedi

Kürt sanatçılar, Cizre’deki arkadaşlarının kurtarılmasını istedi
Beyoğlu'nda, kendilerini "Kürt kültür sanat çalışanları" olarak tanıtan bir grup, Cizre'deki bir bodrum katında 3 arkadaşlarının bulunduğunu savundu.

Beyoğlu'nda, kendilerini "Kürt kültür sanat çalışanları" olarak tanıtan bir grup, Cizre'deki bir bodrum katında 3 arkadaşlarının bulunduğunu savundu. Grup, arkadaşları ile birlikte diğer yaralıların kurtarılmasını istedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde bir araya gelen ve kendilerini "Kürt kültür sanat çalışanları" olarak tanıtan grup, Şırnak'ın Cizre ilçesindeki bir bodrum katında bulunan yaralılar arasında 3 arkadaşlarının da olduğunu savundu. Grup Cizre'deki gelişmeler ve bu ilçede bir bodrum katında bulunan yaralılarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Bostancı 23 No'lu apartmanın bodrum dairesinde bulunanların sanatçı, kültür sanat çalışanları, sinemacı, partililer ve çocuklardan oluştuğu belirtildi. Yaralılar arasında olduğu belirtilen Selime Yıldız'ın halk dansları hocası, İslam Balıkkesir'in sinemacı ve Gülistan Üstün'ün ise solist sanatçı olduğu ifade edildi.

Mezopotamya Kültür Merkezi, Arzela Kültür Sanat Derneği ve Med Kültür Sanat Derneği üyesi sanatçılar adına yapılan açıklamada şu ifadeler eyer verildi: "Kamuoyunun "vahşet bodrumu" diye adlandırdığı ve her türlü hukukun ayaklar altına alındığı öldürücü bir kuşatma sürdürülmektedir. Kürtler başta olmak üzere uluslararası kamuoyunca geliştirilen toplumsal baskıyı savma adına yüz karası ambulans gönderme mizansenleri sergilenmekte, bodrumda kalanların "terörist olduğuna dönük yandaş medya eliyle algı operasyonları yapılmaktadır... Yandaş medya eli ile geliştirilen kirli propagandalar, yapılmak istenen katliama kılıf uydurma çabalarıdır. Evrensel hukuk kadar kendi iç hukukunu da çiğneyen bir savaş mekanizması devreye sokulmuş, arkadaşlarımız vahşet bodrumunda kuşatılarak katledilmek istenmektedirler. Bizler Kürt kültür-sanat çalışanları ve sanatçıları olarak arkadaşlarımızın bulunduğu vahşet bodrumuna dönük kuşatılmanın kaldırılmasını, yaralıların ambulanslarla tedavi edilmelerinin sağlanmasını talep ediyoruz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim