• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Kurt: "Destekleme Ve Yetiştirme Kursları Umut Tacirliğini Bitirdi"

Kurt: "Destekleme Ve Yetiştirme Kursları Umut Tacirliğini Bitirdi"
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, açtıkları "Destekleme ve Yetiştirme Kursları"nın umut tacirliğini ortadan kaldırdığını...

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, açtıkları "Destekleme ve Yetiştirme Kursları"nın umut tacirliğini ortadan kaldırdığını söyledi.

Destekleme ve Yetiştirme Kursları Bölge Çalıştayı Adana'da yapıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, sorunların ve çözüm önerilerinin konuşulduğu bu çalıştayın Adana eğitimi açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

Sınav Yönetimi, Moral Motivasyon ve Rehberlik Daire Başkanı Yunus Yağmur ise konuşmasında, "Memlekette eğitim probleminin bittiği gün her şeyin bittiği gündür. Problemimiz bitiyorsa durduk demektir. Problemler olacak ki biz de çözmek için koşturacağız. Başladığımız bu koşuya durmadan devam edeceğiz" dedi.

"SORUN VARSA ÇÖZÜM DE VARDIR"

Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Bayram Çetin de, dershanelerin mantığının öğrenciye sadece soru çözdürmek olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Dershaneler öğrenciye soru çözmeye yönelik eğitimler veriyordu. Dershanelerin kapatılması sonrası toplumda kısa süreli bir boşluk oluştu. İnsanlar "peki şimdi ne olacak" dedi. İşte böyle bir durumda "Destekleme ve Yetiştirme Kursları" devreye sokularak bu tür kaygıların önüne geçilmiş oldu. Ülkemiz adına yeni bir sistem ve bugün bu sistemin eksik ve önemli konularını burada birlikte konuşacağız."

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile vatandaşı büyük bir maddi külfetten kurtardıklarını söyledi. Kurt, "Destekleme ve Yetiştirme Kursları, neden önemli? Bir defa umut tacirliğini ortadan kaldırdı. İnsanların kredi çekerek, arabasını satarak çocuğunu dershaneye göndermesinin bilfiil önüne geçti. Son yapılan sınavlarda, 77 ilde bin 525 tane ful yapan öğrencimiz oldu ve bunun üçte ikisi devlet okulundan çıkmış olup yüzde 80'i bu kurslara giden öğrencilerdir. Eğitime yeterince önem vermek zorundayız. Okullardan mezun olan öğrencilerimizin milli manevi değerlere sahip parmakla gösterilen öğrenciler olmasını istiyoruz. Ben bu kurslara giden öğrencilerimizin üniversitede de derece yapacağına inanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim