• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Küresel Siyasal Eğilimler Merkezi Dünyanın En İyi Düşünce Kuruluşları Arasında

Küresel Siyasal Eğilimler Merkezi Dünyanın En İyi Düşünce Kuruluşları Arasında
Küresel Siyasal Eğilimler Merkezi (GPoT), Pensilvanya Üniversitesi'nin dünya çapında geleneksel hale gelen "Pennsylvania Üniversitesi Düşünce Kuruluşları...

Küresel Siyasal Eğilimler Merkezi (GPoT), Pensilvanya Üniversitesi'nin dünya çapında geleneksel hale gelen "Pennsylvania Üniversitesi Düşünce Kuruluşları ve Sivil Toplum Programı'nın Düşünce Kuruluşları Küresel Endeksi 2015 Raporu'nda en iyiler listesine girdi.

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) çatısı altında bağımsız bir araştırma birimi olarak kurulan Küresel Siyasal Eğilimler Merkezi (GPoT), Pensilvanya Üniversitesi'nin dünya çapında yayınladığı University of Pennsylvania 2015 Global GoToThink Tank Index Report-2015'de (Pennsylvania Üniversitesi Düşünce Kuruluşları ve Sivil Toplum Programı'nın Düşünce Kuruluşları Küresel Endeksi 2015 Raporu) yer alan "Dünyanın En İyi Düşünce Kuruluşları" sıralamasında "Üniversite Bağlantılı Düşünce Kuruluşları" kategorisinde 73. sırada yer aldı. Bölgesel ve uluslararası politikadaki güncel eğilimleri inceleyerek yenilikçi ve farklı politik öneriler üretmek amacıyla İKÜ çatısı altında bağımsız bir araştırma birimi olarak 2009 yılında kurulan GPoT, 2013 yılından bu yana Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi'nde de özel danışman statüsüyle yer alıyor.

GPOT Direktörü ve İKÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mensur Akgün, önümüzdeki yıllarda İKÜ'nün de verdiği destekle aynı listenin daha da üst sıralarında yer almayı hedeflediklerini belirtti. Bu ilerlemeden duyduğu mutluluğu aktaran Prof. Dr. Akgün, "Pennsylvania Üniversitesi'nin artık gelenekselleşmiş dünyanın en iyi düşünce kuruluşları sıralamasına üniversite bağlantılı düşünce kuruluşları kategorisinde 73. sıraya konduğumuz için çok mutluyuz. Hedefimiz İstanbul Kültür Üniversitesi'nin her zamanki desteğiyle ileriki yıllarda daha üst sıralarda yer almak. Ama hepsinden önemlisi çözmeye çalıştığımız sorunların çözümüne mütevazı da olsa katkıda bulunmak. Ben küçük ancak heyecanlı ve iddialı ekibimizle, üniversitemizin her kademesinden aldığımız destekle iki hedefimize de ulaşacağımıza inanıyorum" dedi.

GPoT olarak en büyük amaçlarının küresel, bölgesel ve Türkiye'yi ilgilendiren sorunlara uygulanabilir çözümler üretmek olduğunun altını çizen Prof. Dr. Akgün, GPoT'un çalışma alanları hakkında şu açıklamalarda bulundu:

"En çok Kıbrıs sorunu üstünde çalıştığımızı söyleyebilirim. Adil bir çözüme ulaşması için Kıbrıs konusunda toplantılar düzenledik, yayınlar yaptık. Farklı perspektifleri gündeme getirmeye, ama en çok da tarafların birbirini duymasını sağlamaya çalıştık. Adadaki iki toplumun önde gelen temsilcileriyle yakında 20.'sini yapacağımız toplantı dizilerimiz artık neredeyse tescilli. Hatta adı bile var. Çalıştığımız diğer konular arasında Ermenistan-Türkiye ilişkileri ile İsrail ve AB üyelik süreci de bulunuyor. Bu yıl Suriye sorununa farklı açılardan yaklaşan birkaç projemiz daha olacak. Mülteci sorununu farklı perspektiflerden ele almaya, Suriye muhalefetinin Suriye'nin geleceğinden ne anladıklarını ortaya çıkartmaya çalışacağız. İran hakkında da birkaç toplantı düzenlemiştik. Mart ayının sonlarına doğru bir toplantı daha düzenlemeyi planlıyoruz. Pek çok ülkede birlikte çalıştığımız güçlü ortaklarımız var. EUROMESCO gibi pek çok platforma üyeyiz, birlikte iyi işler yapıyoruz."

Küresel Siyasal Eğilimler Merkezi Dünyanın En İyi Düşünce Kuruluşları Arasında

Küresel Siyasal Eğilimler Merkezi Dünyanın En İyi Düşünce Kuruluşları Arasında

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim