• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Kur’an bülbülleri Aydın’da yarıştı

Kur’an bülbülleri Aydın’da yarıştı
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü 8. Bölge tarafından "Anadolu İmam Hatip Liseleri Arası Genç Seda Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma...

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü 8. Bölge tarafından "Anadolu İmam Hatip Liseleri Arası Genç Seda Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" Aydın'da düzenlendi.

Aydın Müftülüğü Konferans Salonu'nda yapılan "Genç Seda Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'na 10 ilden 11 öğrenci katıldı. Okuma, kıraat, tecvit, ses, makam gibi konularla yapılan puanlama sonucunda Denizli Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Enes Demirbaş oldu.

Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin Koordinatörlüğü'nde gerçekleştirilen yarışmaya, Bilecik Anadolu İmam Hatip Lisesi, Denizli Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi, Balıkesir Anadolu İmam Hatip Lisesi, Uşak Anadolu İmam Hatip Lisesi, İzmir Karşıkaya Muhsin Yazıcıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, İzmir Karabağlar Anadolu İmam Hatip Lisesi, Manisa Turgutlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, Eskişehir Sarıcakaya Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kütahya Evliya Çelebi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden öğrenciler katıldı. Jüri komisyon başkanlığını Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul'un yaptığı Genç Seda Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda birinci Denizli Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Enes Demirbaş, ikinci İzmir Karabağlar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ömer Faruk Demiray ve üçüncü Manisa Turgutlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yunus Çiftçi oldu.

Misafirlere "hoş geldiniz" konuşması yapan Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Sevinir, gençlerin Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde okuyacaklarını, bundan sonra Kur'an'ı anlama ve yaşamaya çalışacaklarını söyledi. Aydın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Seyfullah Okumuş ise şunları kaydetti: "32 yıldır yapılan ve öğrencilerin mesleki yeterliliklerini artırmak sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün koordinasyonunda 32 yıldır yapılan ve gelenekselleşen Genç Seda Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nın bölge finalini yaptık. Kur'an-ı Kerim alemlerin rabbi olan Cenab-ı Hak tarafından Peygamberimiz aracılığıyla bir doğru yol rehberi, insanlık için bir hidayet kaynağıdır. Bu yarışmalar öğrencilerinin mesleğe hazırlanmasında önemli katkı sağlamaktadır. Burada kerim kitabımızın öğretilmesini öğrenilmesinin ve doğru bir şekilde anlaşılıp hayatımızda uygulanmasının yanı sıra onun usulünde ve kulağa daha hoş gelecek şekilde icra edilmesi de önemli."

Kur'an ile ilgili konuşan Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Ömer Şengül, şu ifadeleri kullandı: "Kur'an-ı Kerim Allah'ın varlığının ve birliğinin en büyük delilidir. Hz. Muhammed (SAV)'in nübüvvetinin en aşikar şahidi, dil ve edebiyatın aşılmaz zirvesi, söz ve mananın eşsiz şaheseri ve Allah'ın insanoğluna sunduğu ilahi bir hazinesidir. Bu hazine bizleri Allah'a bağlayan, kopmaz sarsılmaz bağ, zulüm ve cehaletle kaplanan dünyamızı aydınlatan nur, hayatımızı anlamlandıran değer, yolumu gösteren kılavuz, benliğimizi ve bilincimizi inşa eden muallim, ahlaki meziyetlerle bezenmemizi sağlayan renk, fıtrat sahibi zihinler için gıda, şuursuz ve sapık anlayışlar için ise şifa kaynağıdır. Müslümanlar Kur'an2ın en güzel şekilde okunması için Kur'an bülbülleri hafızlar yetiştirmişlerdir. İslam toplum toplumları Kur'an-ı en güzel şekilde okumayı şiar edinmişlerdir. Bizler de İmam Hatip nesli olarak İslam medeniyetinin merkezi olan Anadolu coğrafyasında Kur'an sedasının en gür şekilde yankılanması için çaba harcıyoruz."

Cihan

Kur’an bülbülleri Aydın’da yarıştı

Kur’an bülbülleri Aydın’da yarıştı

Kur’an bülbülleri Aydın’da yarıştı

Kur’an bülbülleri Aydın’da yarıştı

Kur’an bülbülleri Aydın’da yarıştı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim