• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Kumluca’da Yarım Kalan Halat Çekme Yarışması Tekrar Yapıldı

Kumluca’da Yarım Kalan Halat Çekme Yarışması Tekrar Yapıldı
Antalya'nın Kumluca ilçesinde 17. Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında düzenlenen yarışmada halatın kopması nedeniyle bir yarışmacının sakatlandığı...

Antalya'nın Kumluca ilçesinde 17. Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında düzenlenen yarışmada halatın kopması nedeniyle bir yarışmacının sakatlandığı halat çekme yarışı, bir gün aradan sonra tekrar yapıldı.

17. Tarım ve Seracılık Festivali ekinlikleri kapsamında gerçekleştirilen mahalleler arası halat çekme yarışması, dün kaza sonucu bir yarışmacının hastaneye kaldırılması nedeniyle iptal edilmişti. Cumhuriyet Meydanı'nda bugün devam edilen halat çekme yarışmasına katılan 16 takımdan Dere Mahallesi ve Sarıkeçililer takımı yarışmadan çekildi. Dün Göksu Mahallesi ile Sarıkavak Mahallesi arasında yapılan yarışmada oyuncularından biri sakatlanarak hastaneye kaldırılan Sarıkavak Mahallesi'nin yarışmadan çekilmesiyle geride kalan diğer takımlar eleme usulüyle yarışmaya devam etti. Takımların yarışması sırasında izleyiciler ve takım koordinatörleri yarışmacılara hem tezahüratta bulundular hem de taktik verdiler. Yarışma sırasında sakatlık yaşayan yarışmacılara ise alanda bulunan sağlık görevlileri tarafından müdahale edildi. Yarışmanın finalinde Karacaören Mahallesi takımıyla karşılaşan Adrasan Mahallesi takımı, zorlu mücadelenin ardından rakiplerini belirlenen çizgiye kadar çekerek yarışmanın birincisi oldu. Yarışmayı kazandıktan sonra Adrasan Mahallesi takımı oyuncuları büyük sevinç yaşadılar.

Etkinlikten sonra halat yarışmasına katılan tüm sporcularını kutlayan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, 17'nci Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında mahalleler arası halat çekme yarışmasının da bulunduğunu ve yarışmanın iki gün sürdüğünü söyledi. Yarışmada dereceye giren takım ve sporculara cuma akşamı ödül ve kupa verileceği bildirildi.

Kumluca'da dün gerçekleştirilen 17. Tarım ve Seracılık Festivali'nde Yörük göçünün canlandırılmasının ardından 16 takımın katıldığı ve eleme usulüyle gerçekleştirilen yarışmada Göksu Mahallesi ile Sarıkavak Mahallesi takımları karşılaştığı sırada takımların asıldığı halat koptu. Eklenerek tekrar devam edilen yarışta, halatın ikinci kez kopması sonucu Sarıkavak Mahallesi takımından Musa Kökez (45) başını yere çarparak kısa süreli baygınlık geçirdi. Sahada bulunan bir doktor tarafından ilk müdahalesi yapılan Kökez, daha sonra ambulansla Kumluca Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hayati tehlikesi bulunmayan ve beyin sarsıntısına bağlı kısa süreli rahatsızlık yaşadığı belirlenen Kökez, tedavisinin arından taburcu edildi. Yarış komitesi tarafından yaşanan talihsiz olay nedeniyle yarışmanın başka bir gün yapılması amacıyla yarışmalara devam edilmemesi kararı alındı.

Kumluca’da Yarım Kalan Halat Çekme Yarışması Tekrar Yapıldı

Kumluca’da Yarım Kalan Halat Çekme Yarışması Tekrar Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim