• BIST 9889.67
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Kültür Ve Turizm Bakanlığı’nın TEK Bayan Deri Sanatçısı

Kültür Ve Turizm Bakanlığı’nın TEK Bayan Deri Sanatçısı
Eskişehir'de deri sanat işleme işi yapan Meryem Özkoç isimli sanatkar, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın deri üzerine tek bayan sanatçısı olma özelliğini...

Eskişehir'de deri sanat işleme işi yapan Meryem Özkoç isimli sanatkar, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın deri üzerine tek bayan sanatçısı olma özelliğini taşıyor.

Şuan 39 yaşında olan ve 7 aydır Eskişehir'de esnaflık yapan Özkoç, deri sanat işleme işleriyle yaklaşık 10 yıldır iç içe olduğunu aktardı. Daha önceden Diyarbakır'da bu işi yaptığını anlatan Özkoç, bütün çalışmalarında bitkisel tabaklanmış, kök boya ile renklendirilmiş deri ile derileri kullandığını söyledi. Deri ürünler üzerine birçok eşya yapan Meryem Özkoç, Eskişehir'de birçok işletmenin hazır olarak satın aldıkları deri ürünleri sattığını ifade etti.

"GENELLİKLE BAYANLARA YÖNELİK ÇANTA YAPIYORUM"

Daha çok bayanlara yönelik çanta yaptığını söyleyen Özkoç, bunun yanı sıra farklı erkek aksesuarlarıyla uğraştığını da ifade etti. Özkoç, "Bu mesleğe 10 yılın üstünde bir süredir devam ediyorum. Yıllarca eğitmenlik yaptım. Şimdi kendi iş yerimde üretim yaparak satışa sunuyorum. Yurt içindeki ve dışındaki festivallerde bulunuyorum. Bütün çalışmalarımı çeşitli derilerin üzerinde yapıyorum. Günümüzde, bayanlara hitap ettiğimiz için çanta çalışıyoruz. Özel istek olduğunda tablolar çalışarak, yazılar yazabiliyoruz. Çocuklarla etkinliklerimiz olabiliyor. Erkeklere yönelik cüzdan, kemer, ajanda gibi isteğe göre çalışmalar yapıyoruz" dedi.

"DERİ ÜZERİNE TEK BAYAN SANATKAR BENİM"

Özkoç, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın deri üzerine tek bayan sanatkarı olduğunun altını çizerek, "Tabloların yapımı çok sancılı bir dönem oluyor. Çizimi, oturtması, renklendirmesi uzun bir zaman alıyor. Bir ay gibi bir zamanımı alabiliyor. Atları sevdiğim için, tabloda ikili bir at çalıştım. Tabloda altta duran at hamiledir, diğeri de yavrusudur. Bundan esinlenerek çalışmamı tamamladım. Deri ile çalışan pek insan yok. Eskişehir'de, Odunpazarı'nda deri alıp satan muhakkak vardır ama; kendi üreterek satan tek benim diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"OSMANLI'YA DÖNÜK TİRKEŞ VE SADAK TAKIMLARI, KOLÇAKLARI GİBİ ÇALIŞMALARIN ÜZERİNDEYİZ"

Şu anda okçuluk kulüplerine yönelik çalışmalar da yaptıklarını ve anlatan Özkoç şöyle devam etti:

"Osmanlı'ya dönük tirkeş ve sadak takımları, kolçakları gibi çalışmaların üzerindeyiz şu an. Siparişlerimiz var, onlarla birlikte ortak çalışmalarımız devam ediyor. Üzerinde Anadolu ve Osmanlı motifleri çalışıyoruz. Eskiyi tekrar günümüzde yaşatmaya çalışıyoruz. Bazı yardımcılarım var tasarımlar, çizimler, kesimlerin tamamı benim elimden çıkarak, satışa sunuluyor. 1 günde de biten ürünümüz var, 3 günde biten ürünümüz de var. Büyüklük, üzerindeki desen gibi nedenler eserin süresini belirliyor."

Deri ustası Meryem Özkoç ayrıca, ürünlerinin bitkisel tabaklanmış ve kök boya ile renklendirilmiş deriler olduğunu da sözlerine ekledi.

Kültür Ve Turizm Bakanlığı’nın TEK Bayan Deri Sanatçısı

Kültür Ve Turizm Bakanlığı’nın TEK Bayan Deri Sanatçısı

Kültür Ve Turizm Bakanlığı’nın TEK Bayan Deri Sanatçısı

Kültür Ve Turizm Bakanlığı’nın TEK Bayan Deri Sanatçısı

Kültür Ve Turizm Bakanlığı’nın TEK Bayan Deri Sanatçısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim