• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 14 °C

Kültür Merkezi Kilitlenen Başkandan Oturma Eylemi

Kültür Merkezi Kilitlenen Başkandan Oturma Eylemi
Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, kiracı olarak bulundukları tarihi Kurşunlu Külliyesi'nde Odunpazarı Kültür Merkezi olarak kullandıkları...

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, kiracı olarak bulundukları tarihi Kurşunlu Külliyesi'nde Odunpazarı Kültür Merkezi olarak kullandıkları binanın Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğünün aldığı kararla kilitlenmesini oturma eylemi ile protesto etti.

Odunpazarı Belediye tarafından 2007 yılından bu yana kiralık olarak kullanılan tarihi Kurşunlu Külliyesi için Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından bu yıl kontrat yapılmadı. Müdürlük, Odunpazarı Belediyesinin külliyeyi boşaltması istendi. Ancak belediye, nikah salonu ve kültür merkezi olarak kullanılan külliyenin boşaltılamayacağını belirterek, durumu mahkemeye taşıdı. Mahkeme tarafından alınan kararla yürütmelik durduruldu. Ancak bugün bir anaokulunun etkinliği sırasında Odunpazarı Kaymakamlığı yetkililerin polis nezaretinde külliyeye gelerek, içeride bulunan çocukların çıkartılmasının ardından kapıya kilit vurulduğu iddia edildi. Kapının kilitlemesini duyan Başkan Kurt, kısa sürede külliye önüne geldi. Burada mahkeme tarafından alınan kararın uygulanmamasına tepkisini dile getiren Kurt, oturma eylemi başlattı. Kapıdaki kilidin açılıncaya kadar oturmaya devam edeceğini belirten Kurt, "Burada Adnan Menderes Anaokulu öğrencilerinin sergisi var. O sergi sırasında kaymakamlık ve emniyetten gelen görevliler burayı boşalttırmış ve kilidi değiştirmiş. Bizim bu konuda mahkemeye müracaatımızla yürütmeyi durdurma kararımız var. Aşağı yukarı 10 yıldır Odunpazarı Belediyesi olarak vakıfların kiracısı olarak görünüyoruz" dedi.

Kaymakamlık tarafından külliyenin kapatılmasının hukuka aykırı olduğunu vurgulayan Kurt, sözlerine şöyle devam etti:

"Bize "Bu yıl için kira sözleşmesini yenilemeyeceğiz, siz buradan çıkın" dediler. Biz de ihtiyacımızın devam ettiğini, buradan çıkamayacağımızı söyledik. Ancak bunu dinlemediler. Ocak ayının 15'ine kadar burayı boşaltmamızı istediler. Biz de ayın 15'inde 1. İdari Mahkemesine müracaat etmek suretiyle yürütmeyi durdurma kararı aldık. Kaymakamlığın işleri yanlıştır, hukuka aykırıdır, kiracılar arası ilişkide idari işlemler olmaz. Nitekim mahkeme de bunu doğrulamıştır. Biz kararı kendilerine tebliğ etmeye gönderdik ,ama sanırım tebliği almak istemiyorlar. Bu işlemin düzene girmesi için ben de burada bekliyorum. Burası açılıncaya kadar oturacağım. Çünkü, kiracılık sıfatımız devam ediyor, mahkeme kaymakamlığın yaptığı işlemin yanlış olduğuna dair bir yürütmeyi durdurma kararı vermiş, buna herkesin uyması gerekir. Kasır var herhalde ki bu Adalet ve Kalkınma Partili bir belediye iken kimsenin rahatı kaçmadı, ama bize gelince rahatı kaçmaya başladı. Geçen yıl kira miktarımızı çok yüksek oranda arttırdılar, bu yıl da böyle bir işlem yapıyorlar. Biz buradan Odunpazarı halkına yardım etmeye, destek olmaya gayret ediyoruz. Buradaki kültür etkinliklerini, sergileri ve en önemlisi nikah işlemlerini yapıyoruz. Herhalde şimdi bunları engellemek istiyorlar. Kimi rahatsız ettik bilmiyorum. Burada Odunpazarı Belediyesi'nden başka bir güç, bu külliyeyi onaramaz, bakımını yapamaz hatta şu içerideki çimi sulayamaz bile. Ama biz burada haklı bir durumdayken mağdur edilmeye çalışılıyoruz. Bunu protesto ediyorum. Gerekçeleri yok. Zaten hukuk da bunun gerekçesini sorar."

Kültür Merkezi Kilitlenen Başkandan Oturma Eylemi

Kültür Merkezi Kilitlenen Başkandan Oturma Eylemi

Kültür Merkezi Kilitlenen Başkandan Oturma Eylemi

Kültür Merkezi Kilitlenen Başkandan Oturma Eylemi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim