• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C

Kula, Selendi, Salihli’de Çanakkale Şehitleri’ni Anma Töreni

Kula, Selendi, Salihli’de Çanakkale Şehitleri’ni Anma Töreni
Manisa'nın Kula, Salihli ve Selendi ilçelerinde Çanakkale Şehitleri Anma törenleri düzenlenirken, Alaşehir CHP İlçe Teşkilatı tarafından günün anlamına...

Manisa'nın Kula, Salihli ve Selendi ilçelerinde Çanakkale Şehitleri Anma törenleri düzenlenirken, Alaşehir CHP İlçe Teşkilatı tarafından günün anlamına özel üzüm hoşafı ve pilav dağıtıldı.

Manisa'nın Kula ilçesinde gerçekleştirilen anma töreni Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunulması ve şehitliğin ziyaret edilmesiyle başladı. Törene Kula Kaymakamı Murat Güven, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hikmet Aybarts Hayta, Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Mustafa Esenlibınar, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, gaziler ve şehit yakınları katıldı. Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yıldönümü daha sonra Kula Belediyesi Kültür sitesinde Kenan Evren Ortaokulu'nun düzenlediği Çanakkale programı ile devam etti. Kula Kenan evren Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu Çanakkale Savaşı tiyatro gösterisinde izleyiciler tarafında ayakta alkışlandı. Tiyatro gösterisinde duygusal anlar yaşanarak izleyiciler göz yaşlarını tutamadı. Kula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

SELENDİ'DE ANMA TÖRENİ

Manisa'nın Selendi ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıldönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Tören Sabah saatlerinde Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Törene Kaymakam Hakan Güner, Garnizon Komutanı Üsteğmen Mustafa Akpınar, Belediye Başkan Vekili Ahmet Akşehirloğlu, Emniyet Amiri Mehmet Aslan, Büyükşehir Koordinatörü İbrahim Kara, İlçe Müftüsü Ramazan Arba, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Tokkaş, daire müdürleri, Ak parti ilçe Başkanı Muharrem Sezer, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Birgül Dilik, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Seher Yiğit, oda başkanları, şehit yakınları ve gaziler katıldı. Çelenk sunumun ardından İlçe Üç Eylül Ortaokul tarafından İlçe Saray Düğün salonunda yapılan program ile devam etti. Tören Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Oratoryo gösterileriyle devam eden törende gün dolayısıyla yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediyelerin verilmesinin ardından salondaki tören sona erdi.

SALİHLİ'DE ANMA TÖRENLERİ

Manisa'nın Salihli ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü kutlandı. Anma töreni Şehitlik Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Kaymakam Ertan Peynircioğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Yavuz, Belediye Başkanı Zeki Kayda, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Abdullah Varol ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Salihli Şube Başkanı Nevzat Aydın şehitliğe çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Şehitlik Anıtı'ndaki törenin ardından protokol üyeleri daha sonra Asri Mezarlıktaki şehitliği ziyaret etti. Şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu.

ALAŞEHİR'DE ÜZÜM HOŞAFI DAĞITILDI

Cumhuriyet Halk Partisi Alaşehir ilçe teşkilatı ise 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında Sevgi Yolu üzerinde bulunan CHP Lokali önünde bin kişilik pilav ve üzüm hoşafı dağıttı. Pilav ve üzüm hoşafı dağıtımına Manisa CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekilleri Mazlum Nurlu ve Tur Yıldız Biçer, CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, Turgutlu İlçe Başkanı Erkan Kayabaş katıldı.

Kula, Selendi, Salihli’de Çanakkale Şehitleri’ni Anma Töreni

Kula, Selendi, Salihli’de Çanakkale Şehitleri’ni Anma Töreni

Kula, Selendi, Salihli’de Çanakkale Şehitleri’ni Anma Töreni

Kula, Selendi, Salihli’de Çanakkale Şehitleri’ni Anma Töreni

Kula, Selendi, Salihli’de Çanakkale Şehitleri’ni Anma Töreni

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim