• BIST 9889.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Küçükcan: “Türklerin Ve Müslümanların Haklarının Savunucusuyuz”

Küçükcan: “Türklerin Ve Müslümanların Haklarının Savunucusuyuz”
AK Parti Adana Milletvekili ve TBMM Dışilişkiler Komisyonu Üyesi Prof.

AK Parti Adana Milletvekili ve TBMM Dışilişkiler Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Talip Küçükcan, "Nerede yaşarsa yaşasın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin hak ve hukukunu savunmak görevimizdir. Çeşitli ülkelerde azınlık konumunda olan Müslümanların da haklarının savunucusu olmaya devam edeceğiz" dedi.

Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde düzenlenen "2014 Yılı Hollanda İnsan Hakları Raporu" panelinde konuşan Milletvekili Küçükcan, Türkiye'de bir üniversitenin Hollanda başta olmak üzere Türklerin ve Müslümanların yoğun yaşadığı ülkelerle ilgili insan hakları raporları hazırlamasının son derece önemli bir gelişme olduğunu, akademisyenlerin fildişi kulelerden sahaya inerek insan hakları gibi kritik bir konuda araştırma yapıp, ulaştıkları bulguları raporlaştırarak dünya kamuoyuna sunmalarının takdirle karşılanması gerektiğini ve diğer üniversitelerin de benzer çalışmalar başlatmasının zamanının geldiğini söyledi. Milletvekili Küçükcan, "Türk akademisyenlerin saha çalışması, medya ve kaynak taraması ile yaptığı insan hakları araştırması Avrupa'da da insan hakları ihlallerinin yaşandığını ortaya koymaktadır. Rapordaki somut bulgular Avrupa'ya ilişkin zihinlerdeki ön kabulleri yıkmıştır. Batı ve Avrupa ülkelerinin hukuk devleti olduğu kuşkusuz ancak bu ülkelerde eşitliğin sağlandığını, ayrımcılığın ve adaletsizliğin kaldırıldığını, farklı etnik ve dini gruplara eşit davranıldığını söylemek imkansız. İşte rapordaki bulgular Avrupa ülkelerine ilişkin şimdiye kadar sorgulamadan kabullenilen ön kabulleri sarsmıştır. Yani Avrupa'da insan hakları ihlali olmaz efsanesi yıkılmıştır. Hollanda başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinde göçmen ve mülteci karşıtlığı tespit edilmekte, İslam karşıtlığının fiziki saldırılara dönüştüğü ve bunların doğru dürüst emniyet ve adli makamların kayıtlarına bile yansımadığı anlaşılmaktadır" dedi.

Milletvekili Küçükcan, Avrupa'da ve diğer bölgelerde yaşayan Türklerin ve Müslümanların haklarının takipçisi olacaklarını, gerek hükümetler gerekse uluslararası örgütler nezdinde temel hak ve hürriyetlerinin korunması ve gözlemlenen ihlallerin ortadan kaldırılması için çaba harcayacaklarını söyledi. Milletvekili Küçükcan, 2014 Yılı Hollanda İnsan Hakları Raporunu, Avrupa Konseyi, Avrupa Parlamentosu, AGİT ve İslam İşbirliği Teşkilatı gibi kuruluşların gündemine taşıyacağını, BM İnsan Hakları Komisyonu'na sunacağını belirtti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim