• BIST 9932.76
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

Küçük Sporculardan Hava Kirliliğine Maskeli Tepki

Küçük Sporculardan Hava Kirliliğine Maskeli Tepki
Türkiye'nin havası en kirli şehri olan Edirne'nin Keşan ilçesinde voleybol müsabakasına çıkan 1923 Keşan Gençlik Spor Kulübü oyuncuları, sahaya maske...

Türkiye'nin havası en kirli şehri olan Edirne'nin Keşan ilçesinde voleybol müsabakasına çıkan 1923 Keşan Gençlik Spor Kulübü oyuncuları, sahaya maske ve hava kirliliğine tepki amaçlı pankartla çıktı.

Edirne'de başlayan Küçük Kızlar Voleybol Ligi'nin açılış maçını, lige 2 takımla katılan 1923 Keşan Gençlik Spor Kulübünün (A) ve (B) takımları yaptı. Maç öncesinde ise Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu tarafından sporculara ve tribünde oturan sporseverlere hava kirliliğine tepki amacıyla ağız maskesi dağıtıldı. Maç öncesinde sahaya taktıkları maskeler ve ellerindeki "Keşan zehir soluyor, her nefeste biraz daha ölüyoruz" yazılı pankartla çıkan sporcular, tribündeki çok sayıda sporsever tarafından uzun süre alkışlandı. Bu sırada tribündeki sporseverler de maskelerini takarak sporculara destek verdi.

Daha sonra oynanan karşılaşmayı 1923 Keşan Gençlik (A) takımı 3-0 kazanarak 3 puanın sahibi oldu.

HELVACIOĞLU: "STANDARTLARIN 10 KAT ÜZERİNDE BİR HAVA KİRLİLİĞİ VAR"

Konuyla ilgili konuşan Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, maçı izlemeye geldiklerini ve ilk defa resmi maça çıktıklarını söyleyerek, "Kızlarımız burada gündemde olan hava kirliliğini gelecekleri için tekrar gündeme getirmek istemişler. Bizler de yöneticiler olarak destek olduk. Burada gerçekten geleceğimizi kirletmememiz, havamızı kirletmemiz adına yapılan bu maskeli maça çıkma eylemi çocuklarımızın büyüklerimize verdiği çok önemli bir mesajdır. Bu mesajı tüm büyüklerimizin doğru okuması gerekiyor. Çünkü standartlarımızın 10 kat üzerinde olan bir hava kirliliği söz konusu. Sağlığımız tehdit altında. Bugün görüyorum ki veliler, öğrenciler ciddi boyutta maske takarak mesaj verdiler. Sessiz bir operasyondu. Altında kimse art niyet aramasın. Ben de Ticaret ve Sanayi Odası olarak onların yanındayım. Gelecek çocuklarımızsa, Keşan'da herkes gibi doğru, kurallı ve sağlıklı bir yaşam istiyoruz" dedi.

BALCI: "SPORCULARIMIZ GECELERİ YOĞUN DUMAN ALTINDA ANTRENMAN YAPIYOR"

Kulüp Başkanı Turgay Balcı da Edirne Küçük Kızlar Ligi'nde 1923 Keşan Gençlik'in A ve B olmak üzere iki takımla mücadele ettiğini ifade ederek, "Bizler de Keşan'ın ülke gündemine oturan hava kirliliğine tepki göstermek istedik. Çocuklarımız çünkü antrenmanlarını geceleri salonda sis altında yapıyorlar. Buna tepki göstermek amacıyla böyle bir şey düşündük. Gerekli izinleri aldık. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası da bu konuda bizlerin yanında oldu. Kesinlikle siyaset ya da kurum veya kişileri karalamadan tamamen gençlerimizin temiz hava ve temiz nefes alması için bu uygulamayı gerçekleştirdik. İnşallah sesimizi bir yerlere duyururuz. Keşan'ın havası gerçekten çok kirli. Artık zehir soluyoruz, nefes alamıyoruz" diye konuştu.

Küçük Sporculardan Hava Kirliliğine Maskeli Tepki

Küçük Sporculardan Hava Kirliliğine Maskeli Tepki

Küçük Sporculardan Hava Kirliliğine Maskeli Tepki

Küçük Sporculardan Hava Kirliliğine Maskeli Tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim