• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

KTO’da Meslek Komiteleri İstişare Toplantıları Sürüyor

KTO’da Meslek Komiteleri İstişare Toplantıları Sürüyor
Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından düzenlenen meslek komiteleri istişare toplantısında süt, süt ürünleri, çikolata, şekerleme, hazır yemek ve diğer...

Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından düzenlenen meslek komiteleri istişare toplantısında süt, süt ürünleri, çikolata, şekerleme, hazır yemek ve diğer gıda ürünlerinin imalatı sektöründen üyeler bir araya geldi.

Konya Ticaret Odası Başkanı TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk, KTO Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen 11. Meslek Komitesi'nin istişare toplantısında gündemdeki ekonomik ve sosyal konuları değerlendirdi.

Sözlerine Ankara Kızılay'da meydana gelen ve 37 vatandaşımızın hayatını kaybettiği terör saldırısından duyduğu üzüntüyü dile getirerek başlayan Başkan Öztürk, Türkiye'deki son dönemdeki terör hadiselerinin Gezi parkı ile başlayan sürecin devamı olduğunu söyledi. Öztürk, "Türkiye 2002 ile 2009 yılları arasında ekonomik ve siyasi olarak dünya çapında başarılı bir performans sergiledi. Bu performansla ülkemiz uluslararası ilişkilerde ön plana çıktı. Türkiye'nin bu yükselişi ile birlikte gezi hadiseleri ile başlayan yurt dışı kaynaklı ülkemizi yönetilemez hale getirmeye çalışan olayları yaşadık. Bu sürecin devamında 2015 yılı Temmuz ayından itibaren de Türkiye terör hadiseleri ile karşı karşıya kaldı. Bunun sonucunda DAEŞ, DHKPC ve PKK terörleri ile eş zamanlı olarak kapsamlı mücadeleye başladı. Zor bir dönem yaşıyoruz fakat ülke olarak bu coğrafyada güçlü olmak zorundayız. 1 Kasım seçimlerinden sonra dört yıllık seçimsiz dönemde ülkemizde istikrarın devam edeceğini düşünüyorduk ancak yaşadığımız zor dönemin devam edeceği görülmektedir. Ülkemizin terörle mücadelesi hilal ile haçın yüzyıllardır süren kavgasıdır. Türkiye terörle mücadelesine kararlılıkla devam edecektir. Ümit ediyoruz ki bu acı son acı olsun. Bu dönemi atlattıktan sonra tekrar siyasi istikrarla birlikte gündem ekonomiye hızla dönecek ve ekonomimiz tekrar hızlı gelişmeye başlayacaktır" dedi.

Sektörle ilgili değerlendirmede bulunan KTO Başkanı Selçuk Öztürk, genel olarak tarım ve tarıma dayalı gıda sektörünün Türkiye ve Konya için öneminin arttığını belirterek Konya'nın sektörde merkez olduğunu söyledi. Sektörün gelişmesi için Konya'da düzenlenen gıda fuarına sektör temsilcilerinin destek vermesi gerektiğini ifade eden Öztürk, Konya Türkiye'nin en büyük alana olan dördüncü fuar merkezine sahiptir. Fuar alanımızda tarım, tohum, makine, inşaat gibi büyük fuarlar düzenlemekteyiz. Gıda sektöründe güçlü olmamıza rağmen aynı derecede büyük bir fuar gerçekleştiremiyoruz. Konya'da düzenlediğimiz uluslararası tarım makineleri fuarları sayesinde şehrimiz sektörde hızla yükselmiştir. Aynı şekilde güçlü bir gıda fuarı da yaparsak sektörde yükselişimiz görülecektir. Bu sebeple sektör temsilcilerinin düzenleyeceğimiz gıda fuarlarına destek vermelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Komite adına konuşan Meclis Başkanı Ahmet Arıcı da Ankara'daki hain terör saldırısını kınadı. Arıcı, "Meslek komiteleri istişare toplantıları ile hem ekonomi gündemindeki gelişmeleri değerlendiriyoruz hem de sektörlerimizdeki sorunlara ortak çözümler üretmeye çalışıyoruz. Reel sektörlerimiz açısından son derece verimli olduğuna inandığımız istişare toplantılarını düzenlemelerinden dolayı Oda yönetimimize 11. Meslek Komitesi adına teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından söz alan katılımcılar sektörleri ile ilgili taleplerini dile getirdi.

KTO’da Meslek Komiteleri İstişare Toplantıları Sürüyor

KTO’da Meslek Komiteleri İstişare Toplantıları Sürüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim