• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Kto’da Meslek Komiteleri İstişare Toplantıları

Kto’da Meslek Komiteleri İstişare Toplantıları
Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından sektörel sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin oluşturulması amacıyla düzenlenen meslek komiteleri istişare...

Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından sektörel sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin oluşturulması amacıyla düzenlenen meslek komiteleri istişare toplantıları devam ediyor.

Sağlık Hizmetleri ile iştigal eden 69. Meslek Komitesinin istişare toplantısı KTO Başkanı Selçuk Öztürk, komitelerin üyeleri ve komitelere bağlı oda üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

KTO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk, "Sağlık sektörü milli gelirin büyüme hızından daha yüksek bir büyümeye sahiptir. İnsanların yaşam standartları, gelir seviyeleri yükseldikçe sağlık sektörü de gelişmektedir. Türkiye'de de sektör hızla yükselmektedir. Bununla birlikte sağlık turizmi de ilerlemektedir. Konya'nın sağlık turizminden aldığı payın daha yüksek olmasını istiyoruz. Medikal sektörünün Konya'da ve Türkiye'deki durumu ile ilgili bir rapor hazırladık. Medikal sektöründe Konya sanayisinin gelişimini ve sahip olduğu potansiyeli de içeren raporumuzu hükümetimizle paylaşacağız. Hem tıbbi cihaz üretiminde hem de sağlık turizminde Konya'yı geliştirebilirsek diğer sektörleri de tetikleme avantajını kullanarak sanayimiz için önemli bir kazanç sağlayabiliriz. 1 Kasım seçimlerinden sonra yeniden ekonominin gelişimi için sağlanan ortamda sektörlerimizi daha iyiye götürebilmenin avantajını da yakalamış olduk. Yeni hükümetin kurulması ve önümüzdeki dört yıl boyunca programlı bir seçimin olmayacak olması, sektörel gelişim açısından önemli bir fırsat sunmaktadır. Bunu iyi değerlendirebilirsek hem ülkemiz olarak, hem de şehrimiz olarak 2023 hedeflerimize ulaşma noktasında sektörlerimizin katkısını en üst seviyeye çıkarmış olacağız. Sektörlerin gelişimi için sorunlarına çözüm üretme noktasında istişare toplantıları düzenlemekteyiz. 69. Komitemiz sektörleri ve üyelerimizin talepleri doğrultusunda yönetimimiz ile birlikte çalışmalar gerçekleştirmektedir. Bugünkü toplantımız ile bir araya geldiğimiz üyelerimizden görüş ve önerilerini dinleme imkanı bulacağız" dedi.

69. Meslek Komitesi adına konuşma yapan Meclis Üyesi Seyit Karaca da, "Komitemiz özel sağlık kuruluşları, rehabilitasyon merkezleri, eczaneler ve optikçilerden oluşan tüm sağlık hizmetlerini kapamaktadır. Genel olarak kalifiye eleman eksikliği, kurdan kaynaklı girdi maliyetleri ve mevzuattan kaynaklanan sorunlar sektörümüzün sorunlarıdır. Bugün düzenlenen toplantıda birebir sektör temsilcilerinden dinleyeceğimiz sorunlar konusunda yerelde veya merkez teşkilatı nezdinde çözüm için çalışacağız. Oda yönetimine istişare toplantıları dolayısıyla teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından söz alan katılımcılar sektörleri ile ilgili taleplerini dile getirdiler. İstişare toplantısına konuk olarak katılan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim