• BIST 9885.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

KTO Başkanı Öztürk, Büyüme Rakamlarını Değerlendirdi

KTO Başkanı Öztürk, Büyüme Rakamlarını Değerlendirdi
Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Türkiye ekonomisinin 2015 büyüme rakamlarını değerlendirerek, 2016 yılında büyümenin hızlanacağını...

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Türkiye ekonomisinin 2015 büyüme rakamlarını değerlendirerek, 2016 yılında büyümenin hızlanacağını söyledi.

TÜİK 2015 dördüncü çeyrek Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verilerini açıkladı. Türkiye ekonomisi yılın dördüncü çeyreğinde yüzde 5,7 oranında büyüdü. Yıllık GSYH artış oranı ise yüzde 4 oldu. 3,8 olan piyasa beklentilerinin üstünde gerçekleşen büyüme iş dünyasınca memnuniyetle karşılandı.

Büyüme rakamlarını değerlendiren KTO Başkanı Selçuk Öztürk, "Ekim-Kasım 2015 dönemini kapsayan 4. Çeyrek büyümesi yüzde 5,7 oranında gerçekleşmiştir. 2015'in tamamında ise bu oranın beklenilenin üzerinde gerçekleşmesinden dolayı iş dünyası olarak olumlu değerlendiriyoruz. 2015'in ikinci yarısından itibaren Türkiye'de siyasi belirsizlikle birlikte artan terör olaylarını yaşadık. Bununla birlikte eş zamanla olarak ülkemiz uluslararası kaynaklı küresel piyasalardaki dalgalanmalardan etkilenmiştir. Tüm bunlara rağmen 2015'te yıllık yüzde 4 büyüme dünya çapında bir başarıdır. Hem sanayi üretimi hem de GSYH verileri ışığında değerlendirebiliriz ki Türkiye 2016'da büyümesini hızlandıracaktır. FED'in ve Avrupa Merkez Bankası'nın kararları gelişmekte olan ülkelerin ekonomilerine bir süre olumlu katkı sağlayacaktır. 2015'te dünya ekonomilerinden pozitif olarak ayrışan Türkiye bu olumlu havayı iyi değerlendirecektir. Büyümeye en büyük katkıyı özel sektörümüz sağlamıştır. Ekonomiyle ilgili tüm veriler yeniden yüksek oranda büyüme için tüm kesimlerin istekli olduğuna işarettir. Yeni bir ekonomik reform ortamı yakaladığımız bu dönemin iyi değerlendirilmesi gerekmektedir. İçinde bulunduğumuz dönem; ekonominin yeniden ana gündem maddesi haline gelmesi ve yapılması gereken yapısal reformlar açısından da önemli bir fırsat sunmaktadır. Bu noktada son üst üste yaşanan terör olaylarının günlük yaşamı ve ekonomik canlılığı etkilemesine izin verilmemesi kritik önem taşımaktadır. Böylesine zorlu bir dönemde üreten, yatırım yapan, dünya pazarlarına açılan böylelikle ülkesinin büyümesine katkı sağlayan tüm tüccar ve sanayicilerimizi kutluyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim