• BIST 9897.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Köyün İçindeki Atış Poligonu Vatandaşları Korkutuyor

Köyün İçindeki Atış Poligonu Vatandaşları Korkutuyor
Bartın'ın Şahne köyünde yaşayan vatandaşlar, köyün girişinde bulunan atış poligonu nedeniyle köyde gezmekten korkar hale geldiklerini söyleyerek tepki...

Bartın'ın Şahne köyünde yaşayan vatandaşlar, köyün girişinde bulunan atış poligonu nedeniyle köyde gezmekten korkar hale geldiklerini söyleyerek tepki gösterdi.

Bartın merkeze bağlı Şahne köyünde İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde bulunan atış poligonu köy sakinlerinin tepkisini çekti. İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü personelleri tarafından kullanılan poligon nedeniyle kundaktaki çocukların dahi korku içinde yaşadığını belirten köy sakinleri, yapılan onca başvuruya rağmen sonuç alamamaktan şikayetçi. Köyde yaşayan Mustafa Özkaya, 4-5 yıldan bu yana poligonun köyden taşınması için sayısız başvurusunun bulunduğunu, yalnız kurumların başka alan bulunmadığı gerekçesiyle atış sahasını taşımadığını söyledi.

"ÇOCUKLARI DIŞARI ÇIKARTAMIYORUZ"

Yaptığı başvuruları gösteren Özkaya, "Kundaktaki çocuklarımız burada atış yapılırken, sıçrayıp korkuyorlar. Görüldüğü üzere atış poligonu evlerle iç içe. Çocukların oyun oynayabileceği, hayvanların otlayabileceği bir yer buralar. Buraya atışa geldikleri zaman çocukları dışarı çıkartamıyoruz. Hayvanlarımızı dışarı salamıyoruz. Resmi olarak buraya ayda 3 sefer geliyoruz diyorlar ama hafta bir sefer gelmiş oluyorlar. 2011 yılından beri gerekli yerlerle yazışma yaptım. Valiliğe dilekçe gönderdim. Ondan sonra Bimer'e yazdım. Bana gelen cevaplarda, poligonun köyün içinde olmadığını, başka yer olmadığını yazıyordu. Oysaki başka bölgelerde yer olduğunu duydum. Oralara gitmiyorlar da köyün içindeki yere geliyorlar, ben anlayamadım" dedi.

"KURŞUNLAR SEKTİ"

Kurumların yazdığı dilekçelere "Başka yer yok" şeklinde yanıt verdiğini ifade eden Özkaya, "Bartın'da köyün içine kadar başka yer mi yok. Burada atış yapılmaya başlayınca insan önce bir ürküyor. Çok ses çıkıyor. Çocuklarımız, hayvanlarımız illaki birisinin ölmesi mi lazım. Yukarıda tarlalarımız var. Burada atış yapılırken tarlalarımıza gidemiyoruz. Hayvanlarımızı dışarı salamıyoruz. Çocuklarımız av tüfeklerini alıp, ateş etmeye gidiyoruz diyorlar. Evde tüfekleri saklamak zorunda kalıyoruz. Küçük çocuklar oyuncak silahlarla ateş ediyorlar. Eskiden burada uzun menzilli silahlarla atış yapılıyordu. Kurşun sekti, köyde birkaç kişinin evine isabet etti. Buranın karşısı tarafında Akçaköy diye mahalle var. Oraya çok kurşun düştü. O zamanlarda çok müracaatlar oldu. Bize gelen cevaplarda bakacağız, edeceğiz, burası geçici, kaldıracağız dediler. Ama hala kaldıran falan yok" diye konuştu.

"GEREKEN GÜVENLİK TEDBİRLERİ ALINDI"

Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Bartın Vali Yardımcısı Mesut Gençtürk, atış alanının atış istikametinde ve yanlarında herhangi bir yerleşim yeri bulunmadığını söyledi. Atış alanı inşaatının tamamen bittiğini ve atış alanı cephesi ve çevresinin 5 metre yükseklik ve 2 metre genişlikte toprak sütre ile çevrili olduğunu anlatan Gençtürk, bu nedenle mermi sekme olaylarına karşı emniyet tedbirinin de alındığını kaydetti.

Gençtürk, "Ayrıca atış alanının etrafı insan ve hayvan girişini engellemek amacıyla fens teli ile çevrilmiş ve atış yapılmadan önce köy camisinden atış yapılacağı Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından köy halkına bir gün öncesinden duyurulmaktadır" dedi.

Köyün İçindeki Atış Poligonu Vatandaşları Korkutuyor

Köyün İçindeki Atış Poligonu Vatandaşları Korkutuyor

Köyün İçindeki Atış Poligonu Vatandaşları Korkutuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim