• BIST 9796.54
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Köylüler baz istasyonu için ayaklandı, jandarma önlem aldı

Köylüler baz istasyonu için ayaklandı, jandarma önlem aldı
Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Gebe köyündeki vatandaşlar, su deposunun yanına yapılan baz istasyonun için eylem yaptı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Gebe köyündeki vatandaşlar, su deposunun yanına yapılan baz istasyonun için eylem yaptı. Köylülerin eylemine karşılık kolluk kuvvetleri güvenlik önlemi aldı. Baz istasyonunu yapılan alana yürüyen köylüler istasyonun yapılmaması için gereken her şeyi yapacaklarını söyledi.

Ereğli'ye bağlı Gebe köyünde yaşayan köylüler, köylerine yapımına başlanan bir GSM firmasına ait baz istasyonu için eylem yaptı. Köy meydanında toplanan ve baz istasyonuna kadar yürüyen köylüler, köylerine baz istasyonunun yapılmayacağını söylemesine rağmen çalışmaların başlamasından dolayı suçladıkları muhtarı istifaya davet etti.

Baz istasyonu çalışmasının ön tarafından bekleyen Jandarma bölük komutanı Binbaşı Gökhan Tufan, direğin yanına gitmek isteyen köylülerle konuşarak bu isteklerinden vazgeçmelerini istedi. Jandarma komutanının konuşmasının ardından köylüler çalışma alanına gitmekten vazgeçti. Köylülerden Fatma Gülen köylerine baz istasyonu istemediklerini belirterek, "Lütfen bizim sesimizi duyun. Bizim hayatımız çocuklarımızın hayatı hiçe mi sayılıyor. Su depomuzdan 4 köy su alıyor. Yazık günah." dedi.

Gebe köyü ilköğretim okulu okul aile birliği başkanı Duru Cöbek ise baz istasyonundan dolayı çocuklarını okula göndermeyeceklerini söyledi. Köyün azası Recep Gün ise "Bu konuyu muhtarla konuştuk. Bize baz istasyonu kurulumu ilgili bir durumun olmadığını, olursa da gerekli önlemi alacaklarını söyledi. Olursa da su deposuna yakın yere yapılmayacağını farklı bir yere yapılacağını söyledi. Olayın buraya başlandığı gün Ankara'ya kaçtı kendisi." dedi.

Köylerine yapılan baz istasyonuna karşı hayır demek için gelen 72 yaşındaki Ayten Şen ise gözyaşları içinde baz istasyonun kurulmasını istemediğini ifade etti.

Baz istasyonu çalışma sahasından inen vatandaşlar Jandarma ekiplerinin güvenlik önlemi altında evlerine dağıldı.

Gebe köyü Muhtarı Adnan Alan ise köyden birisinin kendisi aradığını ve baz istasyonu kurmak için görüşmek istediğini belirtmesi üzerine görüşme yaptığını, kişi ve kurum arasında ki anlaşmanın ardından sözleşmenin yapıldığını söyledi. İşin kanuni boyutunda mahkeme süreci başlarsa hem muhtar hem de şahsi olarak dava açabileceğini köylülere söylediğini kaydeden muhtar Alan, şunları kaydetti: "Muhtar olarak bir vatandaşımızı beni aradı. Baz istasyonu kurulması ile ilgili bir kişinin geldiğini söyledi. Bende yanına gittim. Şu anda kurulmak istenen yer ile ilgili, orman arazisi ile ilgili şahıs arazisi ile ilgili yeri gösterdim. İki şahıs arazisi istendi. Ben de gösterdim. Burada şahıslarla görüşerek şahsıların kabul etmesi halinde bu işin ancak olabileceğini söyledim. Bu görüşmenin hemen ardından arkadaş yer sahibi ile sözleşme yapmış. Sözleşmenin ardından ilgili yerlerden izinleri alınmış. Kurulma aşamasına gelmeden, makinelerin gelmesiyle birlikte köyde üç beş kişi bu konuda arayış içine girdi. Beni arayan arkadaşlarıma, sonuçta o köyün muhtarıyım. Hep şunu söyledim. Konular yasal zeminde halledilir. Yasal zeminine oturmadan bizim insanımızı başka gayri meşru yollara sevk etmeye hakkımız yok. Ben eğer kanuni mahkeme boyutu olursa gerek muhtarlık gerekse de şahsım adına dava açabileceğimi kendilerine ifade ettim."Cihan

Köylüler baz istasyonu için ayaklandı, jandarma önlem aldı

Köylüler baz istasyonu için ayaklandı, jandarma önlem aldı

Köylüler baz istasyonu için ayaklandı, jandarma önlem aldı

Köylüler baz istasyonu için ayaklandı, jandarma önlem aldı

Köylüler baz istasyonu için ayaklandı, jandarma önlem aldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim